Haberler

Sıcaklar Dondurmaya İlgiyi Artırdı

Atatürk Orman Çiftliği (Aoç) Genel Müdürü Mehmet Emin Güzel, Aa Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Türkiye'de Modern Anlamda İlk Süt Fabrikasının, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (Unıcef) Yardım ve İşbirliği ile Aoç'de Kurulduğunu Söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürü Mehmet Emin Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de modern anlamda ilk süt fabrikasının, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) yardım ve işbirliği ile AOÇ'de kurulduğunu söyledi. Fabrikada en son teknoloji ile üretilen süt ve süt mamulleri ile Ankara halkının süt ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığını ifade eden Güzel, süt ürünleri içinde AOÇ dondurmasının özel bir yerinin olduğunu belirtti.

AOÇ dondurmasının en büyük özelliğinin tamamen katkısız olmasından kaynaklandığını bildiren Güzel, bu dondurmanın yenildiğinde taze süt kokusu ile damakta ayrı bir lezzet oluşturduğunu söyledi.

Atatürk Orman Çiftliği bünyesinde faaliyet gösteren süt fabrikasındaki “AOÇ dondurması” üretiminin yazla birlikte gelen yoğun talep üzerine yüzde 25 oranında artırıldığını bildiren Güzel, “2005 yılında 489 ton olan yıllık üretim 2006'da 536 tona, 2007'in ilk 6 ayında ise 330 tona ulaştı” dedi.

Ankara genelinde aralarında marketlerin de yer aldığı 700-800 satış noktasından AOÇ dondurmasına ulaşılabileceğini ifade eden Güzel, ayrıca kurum bünyesinde oluşturulan 3 ayrı tanzim satış mağazasında da dondurma satışı yapıldığını kaydetti.

EGE, AKDENİZ VE MARMARA'YA SATIŞA BAŞLANIYOR

Kurum olarak ana hedeflerinin “sağlıklı, hijyenik, katkısız ve doğal” ürünleri halka sunmak olduğunu bildiren Güzel, “Önümüzdeki haftalardan itibaren İzmir'de üretimi tamamlanan soğutmalı araçlarla, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgesine AOÇ dondurması satışı yapılacak. Dondurmaların taşınabilmesi için depo sıcaklığı -38 derece olan araçlar yaptırdık. Böylece diğer bölgeler de AOÇ dondurması yiyebilecek” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title