Haberler

SHP'li Cilasun: "Türk Kadınının Şansı Atatürk'e Sahip Olması"

Ankara(anka)–shp Merkez Kadın Meclisleri Başkanı Eser Cilasun, Türk Kadınının Şansının Atatürk'e Sahip Olması Olduğunu Söyledi.

ANKARA(ANKA)–SHP Merkez Kadın Meclisleri Başkanı Eser Cilasun, Türk kadınının şansının Atatürk’e sahip olması olduğunu söyledi.

Cilasun, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının 72’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Fransa, İtalya, Belçika, Yunanistan, İsviçre gibi bir çok ülkede kadınların seçme ve seçilme hakkına Türkiye’den sonra kavuştuğuna dikkat çekti.

Kadınların “yurttaşlık” haklarına kavuşmasının öncü kadınların yoğun çabaları sayesinde gerçekleştiğini, yüzyıllardır oluşan erkek eğemen değer yargılarının bir anda değişmesinin olanaksız olduğunu vurgulayan Cilasun, “Dünya kadınları bu olumsuz değer yargılarını kırmak için çok acı çekmişlerdir. Türkiye’nin şansı, Cumhuriyetin öncülüğünü çok aydınlık bir devrimcinin, yani Atatürk’ün yapmasıdır. Türk kadınının şansı Atatürk’e sahip olmasıdır” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title