Haberler

Sezer: "Kimse Türkiye'yi Çağdaşlaşma Yolundan Döndüremeyecektir"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Zafer Haftası Mesajında "ulusumuzun Atatürk İlke Ve Devrimlerine, Öz Değerlerine Bağlılığı Ve Çağdaş Yaşam Kararlılığı, Aydınlanma Yolunda En Büyük Gücümüzdür. Kimse Bu Gücün Önüne Geçemeyecek, Türkiye'yi Çağdaşlaşma Yolundan Döndüremeyecektir" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kimsenin Türkiye’yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, “Zafer Haftası” dolayısıyla yayınladığı mesajda , “Konumu yönünden tarih boyunca ilgi odağı olan ve çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’nun Türk yurdu olmasında Ağustos ayında kazanılan zaferlerin büyük payı bulunmaktadır” dedi.

Tarihte önemli bir kilometre taşı olan Malazgirt Zaferi’nin, Anadolu’nun Türkleşmesi sürecini hızlandırırken, 26 Ağustos 1922 günü Atatürk yönetiminde başlatılan Büyük Taarruz ve sonrasındaki Başkomutan Meydan Savaşı ile de Anadolu’nun sonsuza kadar Türk yurdu yapıldığını vurgulayan Sezer, “Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan zafer ile yurdumuzu parçalamak isteyenlere en ağır darbe indirilmiş, bağımsız yaşama kararlılığımız dünyaya güçlü biçimde duyurulmuştur” diye konuştu.

“30 Ağustos Zaferi, bağımsızlığına saygı duyulan çağdaş bir Devlet'e sahip olmamızın yolunu açmış, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında aydınlık yarınlara ulaşılmasını olanaklı kılmıştır” diyen Sezer, şöyle devam etti:

“KİMSE TÜRKİYE’Yİ ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDAN DÖNDÜREMEYECEK”

“Bugün Türkiye, ulus egemenliğine dayanan, laik ve demokratik bir cumhuriyettir. Türkiye’nin çağdaş dünyayla bütünleşme kararlılığının göstergesi olan bu yapı, geride kalan 83 yılda toplumsal barışın ve huzurun kaynağı olmuş, ülkemizi her alanda güçlü kılmış, dünyada saygınlık kazandırmıştır.

Türk Ulusu, Atatürk ilke ve devrimlerden güç alarak ilerleme çabalarını sürdürecek, değiştirilemez nitelikleri ve kazanımlarıyla Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyet’i kuran ruhu yaşatacak, O’nun işaret ettiği hedeflere mutlaka ulaşacaktır.

Ulusumuzun Atatürk ilke ve devrimlerine, öz değerlerine bağlılığı ve çağdaş yaşam kararlılığı, aydınlanma yolunda en büyük gücümüzdür. Kimse bu gücün önüne geçemeyecek, Türkiye'yi çağdaşlaşma yolundan döndüremeyecektir.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title