Haberler

Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası Mersin'de Başladı

Seyfi Alanya Uluslararası Atmalar Kış Şampiyonası Mersin'de Başladı.

Seyfi Alanya Uluslararası Atmalar Kış Şampiyonası Mersin'de başladı.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yapılan şampiyonaya Romanya ve KKTC'nin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli illerinden toplam 456 sporcu katılıyor. Şampiyonada elemeler sonucunda, 17-18 Mart'ta Ukrayna'nın Yatla kentinde yapılacak Avrupa Atmalar Kış Kupası'na katılacak Türk Milli Takımı kadrosu da belirlenecek. 238 erkek, 218 bayan sporcu olmak üzere toplam 456 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada Atletizm Federasyonu Teknik Kurulu tarafından belirlenen barajı geçen sporcular, Atletizm Milli Takımı'na kabul edilecek. Çekiç, gülle, disk ve cirit branşlarında yapılan ferdi ve kulüpler tasnifi müsabakalarına katılan Fenerbahçe takımının sporcuları ise, ilk yarışlarda birinciliği alarak, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Sabah yapılan müsabakalarda yıldızlar kategorisinde Fenerbahçeli sporculardan Yağmur Taş birinci olurken, Kıvılcım Kaya ise ikinci oldu.

Fenerbahçe Atletizm Şubesi İdari Koordinatörü Cumhur Can, müsabakalar sonunda takım olarak şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Fenerbahçeli sporcuların yürekten inanarak müsabakalara hazırlandığını belirten Can, "Özellikle Kıvılcım Kaya adında bir kızımız var. 1992 doğumlu kendisi ve şu ana kadar onu saklıyorduk ve hiçbir yarışa sokmadık. Bugün mücadele ettiği rakiplerinden 2 yaş küçük olmasına rağmen, ikinci oldu. Bu bizim için çok önemli bir başarı. Hedefimiz 100. yılda bütün kategorilerde şampiyonluk elde etmek" dedi.

Çekiç atma yıldızlar kategorisinde 47.18'lik derecesiyle birinci olan Fenerbahçeli Yağmur Taş (17) ise, hocalarının gayretiyle birinci olduğunu ve hedefinin Türkiye Liselerarası Çekiç Atma Şampiyonası'nda da birinciliği elde etmek olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin ilk defa yarışlara soktuğu Kıvılcım Kaya (15) ise, ilk yarışında ikinci olduğu için büyük mutluluk duyduğunu ve önümüzdeki süreçte Fenerbahçe adına çok önemli başarılar elde edeceğini vurguladı.

Kıvılcım Kaya'nın antrenörü Artun Talay da, Fenerbahçe Kulübü'nün her branşa büyük önem verdiğini hatırlatarak, atletizmde de bu desteği boşa çıkarmamak için büyük başarılara imza atmak istediklerini kaydetti.

Yağmur Taş'ın antrenörü İhsan Taş ise, atletizmde Fenerbahçe Kulübü'ne en iyi başarıyı getirmek için mücadele ettiklerini belirterek, bu süreçte destek veren herkese teşekkür etti.

(ÖT-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title