Haberler

Sevindi Adaylıktan Çekildi, Soylu'yu Destekleyecek

Demokrat Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi Sürüyor. Genel Başkan Adaylarından Nevval Sevindi, Süleyman Soylu'yu Destekleyeceğini Açıkladı.

DP Genel Başkan adaylarından Nevval Sevindi adaylıktan çekildi, Sevindi Süleyman Soylu'yu destekleyecek.

     DP'nin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndaki 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi devam ediyor. Kongrede adayların konuşmalarına geçilirken, ilk konuşmayı gazeteci yazar Nevval Sevindi yaptı. Sevindi, adaylıktan çekildiğini ve Soylu'yu destekleyeceğini açıkladı. Kongre'nin en güçlü adaylarından Soylu ve Erhan ise kongre salonunda delege ve partilleri birlikte selamlayarak birlik mesajı verdi.

-MERKEZ SAĞIN GERÇEK ADRESİ DP -

     Demokrat Parti kongresinde adaylar arasında ilk konuşmayı Gazeteci Nevval Sevindi yaptı. Konuşmasında Türkiye'nin ateşten bir gömlek giydiğini söyleyen Sevindi, AKP'nin merkez sağın adresi olamayacağını belirtti ve merkez sağın gerçek adresinin DP olduğunu söyledi.

     Merkez sağın arsasının DP'ye ait olduğunu ifade eden Sevindi, "AKP merkez sağ değil, merkez sağın arsası biziz, üzerine gecekondu da kursalar o arsanın sahibi biziz" diye konuştu. Sevindi, merkez sağın yetiştirdiği en iyi kadroların kadirşinas bilmeyen yöneticiler tarafından yitirildiğini söylerken birlik ve uzlaşma çağrısı yaptı. Kendisinin, modern, Müslüman bir Türk kadını olduğunu belirten Sevindi, Türkiye'nin modernleşme çizgisinin DP ile paralel yürüdüğünü ifade etti. "Büyük Türkiye mirası"nın DP mirası olduğunu belirten Sevindi, "Bu miras için yeniden uyanma, silkinme zamanıdır" dedi. Sevindi,konuşmasının sonunda Süleyman Soylu lehine adaylıktan çekildiğini ve Soylu'yu destekleyeceğini açıkladı.

-SOYLU VE ERHAN'DAN BİRLİK MESAJI-

     Kongre salonuna, genel başkan adaylarından ilk olarak Çağrı Erhan geldi. Eşi birlikte gelen Erhan, yoğun alkış aldı. Kongrenin bir başka güçlü adayı Süleyman Soylu ise salona 12.20'de giriş yaptı. Soylu da delege ve partilerin yoğun alkışları arasında salona girdi. Soylu ve Erhan partili ve delegeleri birlikte selamlayarak birlik mesajı verdi.

     DP 4. olağanüstü kongresi, adaylardan Aytun Çıray'ın konuşması ile devam ediyor. (ANKA)

(EKİP/ORH)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title