Haberler

Sermaye Piyasası Tasarısı Genel Kurul'da

TBMM Genel Kurulu'nda Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

TBMM Genel Kurulu'nda Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler sürüyor.

AK Parti Grubu adına söz alan Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye'nin sermaye piyasalarının dünya ile rekabet edebilecek ve gerekirse öncülük görevi üstlenebilecek boyuta gelmesinin amaçlandığını söyledi.

Sermaye Piyasası Kanunu'nun, dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilmesi gerektiğini dile getiren Bilgiç, "Gelişmiş hukuki normlar sayesinde uluslararası çekim merkezi olma konusunda olumlu adımlar atılmaktadır" dedi.

Tasarının, Kuruma, yönetim anlamında dikkate değer açılımlar getirdiğini belirten Bilgiç, tasarı hazırlanırken, Türk Ticaret Kanunu ile uyum içinde olmasının göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Bilgiç, tasarının, sermaye piyasalarının uluslararası platformlarda hak ettiği konuma ulaşması için köklü değişiklikler getirdiğine işaret ederek,

"Tasarı, ülkemizin, başta yatırımcılar olmak üzere tüm finansal aktörler bakımından güvenli bir liman olmasına katkı verecektir" diye konuştu. Türkiye'nin bir çekim merkezi haline gelmesinin destekleneceğini belirten Bilgiç, tasarıyla ilgili bilgi verdi.

-"Üç füze patlarsa..."-

BDP Grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Emeğe karşı sermayeyi koruyan bu kanuna karşı çok net itirazlarının olduğunu" ifade etti.

Emekten, işçinin örgütlenmesinden yana bir parti olduklarını belirten Kaplan, "Bizim dokunulmazlıklarımızın içinde sahtecilikten, hokkabazlıktan, yalandan, dolandan bir tek fezleke yok" dedi.

Kaplan, "Enerji Bakanınız Erbil'e inmeden Kayseri'ye memleketine pastırmaya yemeye indiriliyorsa, sizin güvenli liman olma şansınız yoktur. Üç tane füze patlarsa İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de güvenli değildir. Patriotlar, Kürecik'te kurulan kalkanlar... Bunların hiçbiri bizim kara kaşımız kara gözümüz için gelmiyor" diye konuştu.

Şahsı adına söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, uzun vadede ekonomik gelişmenin devam ettirilebilmesinin, hukuki altyapının geliştirilmesiyle mümkün olacağını kaydetti.

Tasarıyla, hem tasarrufların artırılmasının hem bu kaynakların en etkin şekilde kullanılmasının amaçlandığını belirten Berber, "Bu kanunla ülkemizin sermaye piyasalarının ve ekonomisin daha da güçleneceğine, insanımızın refahını daha da yükselteceğine yürekten inanıyorum" dedi.

Muhabir: Alp Özden

Yayıncı: Murat Taydaş - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Süreyya Sadi Bilgiç Ak Parti Isparta Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title