Haberler

Şereflikoçhisar'da Zehirlenme Vakaları

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesinde Yaz İshalinden Kaynaklanan Zehirlenmeden Dolayı 350 Vatandaş, Hastanelerde Tedavi Gördü. Koçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, Zehirlenmenin Şebeke Suyundan Değil, Gıdadan Olabileceğine Dikkat Çekti.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yaz ishalinden kaynaklanan zehirlenmeden dolayı 350 vatandaş, hastanelerde tedavi gördü. Koçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, zehirlenmenin şebeke suyundan değil, gıdadan olabileceğine dikkat çekti.

Aksaray'da 2 binin üzerinde vatandaşın zehirlenmesinden sonra Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde de 350 vatandaş aynı şikayetten hastanelere başvurarak ayakta tedavi gördü. Zehirlenmelerin yaz ishalinden kaynaklandığı iddia edilirken bir açıklama yapan Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, Perşembe gününden itibaren Koçhisar'da 350 vatandaşın hastanede tedavi gördüğünü belirterek, "Şu anda hastanede yatan vatandaşımız yok. Zehirlenmeden dolayı vatandaşlarımızın tedavileri ayakta gerçekleşti.

Bugüne kadar 350 vatandaşımız hastaneye kaldırıldı. Ayakta tedavi edilen vatandaşlarımızın önemli bir hastalığı olmadığı öğrenildi. Başhekim ve sağlık müdürü ile görüşmelerimiz devam ediyor" şeklinde konuştu.

Ceylan, zehirlenmelerin şebeke suyundan kaynaklandığı iddiası üzerine "İlçemizde şebeke suyunda gerekli tahlilleri yaptırdık. Zehirlenmeler Aksaray, Ortaköy, Sarıyahşi'de meydana geldi. Zehirlenmeler gıdadan olabilir, sebze ve meyveden olmuş olabilir. İlçemizde kesinlikle hazır su kullanılıyor. 8-10 hazır su satıcısından numune alarak ilgili yerlere gönderdik. Şu an itibariyle ilçemizde bir sıkıntı yok" diye konuştu. Vatandaşlar ise gece aniden baş ağrısı ve bulantı şikayetleriyle hastaneye geldiklerini ifade etti.

(TS-AY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title