Haberler

Seracettin Çom: Türkiye Kuş Gribi Mücadelesini En İyi Şekilde Sonuçlandırdı

Eskişehir Sağlık Müdürü Seracettin Çom, Türkiye'nin Kuş Gribi Mücadelesinin En İyi Şekilde Sonuçlandığını Söyledi.

Eskişehir Sağlık Müdürü Seracettin Çom, Türkiye`nin kuş gribi mücadelesinin en iyi şekilde sonuçlandığını söyledi.

Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenen `Eskişehir kuş gribi salgınına hazır mı?` konulu toplantıya konuşmacı olarak Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom katıldı. Necla Özdemir Konferans Salonu`ndaki toplantıda konuşan Dr. Çom, kuş gribi vakalarının yoğun olduğu günlerde Sağlık Müdürlüğü`nü telefonla arayan vatandaşların kendilerine ilginç sorular yönettiğini söyledi. Dr. Çom şöyle konuştu:

``Telefonla bizi arayanlardan bazıları odamdaki mahabbet kuşum kafesinde öldü. Kuş gribine yakalandım mı?` gibi sorular yöneltti. Türkiye kuş gribi tehlikesini aldığı tedbirlerle en iyi şekilde sonuçlandırdı. Bazı ülkeler ise dünya kamuoyu nezhinde küçük düşmemek kuş giribi ile ilgili vakalarını sakladı. Türkiye ise böyle bir yolu tercih etmedi. Elindeki tüm bilgileri basın ve bilim adamları, dünyanın çeşitli sağlık örgütleriyle paylaştı. Geçen yıl Eskişehir genelinde toplam 26 kişi kuş gribi şüphesi olarak değerlendirildi. Bunlardan 19`undan Hıfzısıhha laboratuvarına örnek gönderildi. Örneklerin tamamının sonucu negatif olarak geldi.``

Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom`un konuşmasını dinleyen üniversite öğrencilerinden bazılarının uyuklaması dikkat çekti.

Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title