Haberler

Sendikaya Üye Oldukları İçin Çıkışlarının Verildiği İddiası

Eti Bakır A.ş. Samsun İşletmeleri'nde Çalışan 18 İşçinin Sendika Üyesi Olduğu İddialarıyla Çıkışının Verildiği Bildirildi.

ETİ Bakır A.Ş. Samsun İşletmeleri'nde çalışan 18 işçinin sendika üyesi olduğu iddialarıyla çıkışının verildiği bildirildi.

ETİ Bakır A.Ş. Samsun İşletmeleri'nde çalışan 18 işçi, bu sabah çalışmak üzere işyerine gitti. Ancak işçiler, kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından fabrikaya alınmadı. İşletme Müdürü Ahmet Özden'in talimatıyla çıkışlarının verildiğini öğrenen 18 işçi, fabrika önünde eylem yaptı. İşten çıkış nedenlerinin sendika üyesi olmalarından kaynaklandığı iddia eden işçiler, bağlı oldukları sendika yetkililerine olayı bildirdi. Fabrikaya gelen Türk Metal-Sen Samsun Bölge Temsilcisi İsmail Ekşioğlu, fabrika yetkilileriyle görüşmek istedi. Ancak, yetkililer görüşmeyi kabul etmedi. Ekşioğlu, işten çıkarılan 18 işçi ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada, fabrika yetkililerinin yaptığı bu uygulamanın hukuk dışı olduğunu ileri sürdü. İşçilere sendika üyeliğinden ayrılmaları konusunda işletme yetkilileri tarafından baskı uygulandığını öne süren Ekşioğlu, ''Bu duruma tepki göstererek sendikalı olmaktan vazgeçmeyen 18 arkadaşımızın çıkışı verilmiştir. Kendilerine ise fabrikada çalışan işçi sayısının fazla olduğu ve bu nedenle çıkışlarının verildiği söylenmiştir. Sendika olarak çıkışı verilen 18 arkadaşımızın demokratik haklarını sonuna kadar savunacağız'' dedi. Açıklamaların ardından sendika temsilcileri ile işten çıkarılan 18 işçi, fabrika önünden ayrıldı.

ETİ Bakır A.Ş. Samsun İşletme Müdürü Ahmet Özden ise fabrikanın üretim kapasitesine göre hareket ettiklerini, zaman zaman işçi çıkartıp tekrar yeniden işe geri aldıklarını kaydetti. Özden, "Üretim kapasitesi düştüğü için geçtiğimiz 10 gün öncede 11 kişi işten çıkarttık. Şimdi ise 18 kişi çıkartmak zorunda kaldık. Bunların sendikalı olması tamamen tesadüftür. 2 yıldır işçi çıkartıp geri alma hadiseleri sürekli yaşanıyor. Şartlara bağlı olarak yine çıkarttığımız işçileri geri alabiliriz. Ancak bunun süresini bilmiyorum" dedi.

(İG-SA-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title