Haberler

Selçuk Dereli, Adana'da "Sporda Şiddet ve Hakemlik" Konulu Söyleşiye Katıldı

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (Tffhgd) Başkanı Selçuk Dereli, Sporda Şiddeti Kulüp Başkanlarının İsterlerse Önleyebileceğini Söyledi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Başkanı Selçuk Dereli, sporda şiddeti kulüp başkanlarının isterlerse önleyebileceğini söyledi.

Selçuk Dereli, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu ve TFFHGD Adana Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Sporda Şiddet ve Hakemlik" konulu söyleşiye Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel ve Lig A Klasmanı Hakemi Gökhan Güneşer ile katıldı.

TFFHGD Başkanı Selçuk Dereli'yi eşi Meltem Dereli ile hakem arkadaşları Bülent Demirlek, Çetin Sarıgül ve İsmet Arzuman da yalnız bırakmadı.

ÇÜ Beden Eğitimi Bölümü Müdürü Erkan Kozanoğlu ile TFFHGD Adana Şube Başkanı Kadir Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Güney Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Çürük ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Ali Hoşfikirer ile çok sayıda antrenör, sporcu ve öğrencinin de izlediği söyleşide konuşan Dereli, sporda şiddetin hergeçen gün artmasında kulüp yöneticileri ile taraftarlar arasında ilişkilerin önemli rol oynadığını söyledi. Televizyonlarda görev yapan hakem yorumcuları ile medyanın da eleştirilerini zaman zaman şova dönüştürdüğüne işaret eden Dereli, şöyle konuştu: "Medya, reyting uğruna hakemleri hedef gösteriyor. Hakem yorumcuları da tepkiden kaçınmak için hakemlere yükleniyor. Biz eleştirilerden korkmuyoruz. Ama bazen eleştirilerin dozu öylesine artıyor ki, aileler arası boşanmaların sebebi bile hakemler gösteriliyor" dedi.

"Küfürden etkileniyor musunuz ?" şeklindeki bir soruya Selçuk Dereli, "Küfürü futbolun parçası olarak görüyorum" dedikten sonra hatalı bir yorumda bulunduğunun farkına varınca düzeltme yaparak, "Küfür beni etkilemiyor, çünkü artık alıştım. Küfür toplumsal bir sorun. Nasıl doktora giden hasta doktoruna bile küfrediyorsa, maça gelen taraftar da hakeme, yöneticiye, futbolcuya küfredebiliyor" diye konuştu.

Dereli, "Sizce bu sezon kim şampiyon olur" sorusuna, "Şampiyonu hakemler değil, o takımların performansı belirler" diye cevap verdi. Dereli, küfür yüzünden Hakem Ali Aydın'ın mesleği bırakmasıyla ilgili de "Ben olsam bırakmazdım" ifadelerini kullandı.

Dereli, futbolda bayan hakem sayısının artmasının şiddetin azalmasına olumlu katkı sağlayacağını söyledi. Dereli, "Türk hakemleri neden yurt dışında maç yönetemiyor" sorusuna, "Bunun için liglerimize de bakmak lazım. Kaç yıldır kupalarda takımlarımız üst düzeyde başarılı değil. Ancak bir gün Dünya Kupası'nda bir Türk hakemi final yönetecek, buna inanıyorum" diye karşılık verdi.

Süper Lig Hakemi Vedat Yüksel ile Lig A Klasmanı Hakemi Gökhan Güneşer de, kulüp yöneticileri, futbolcular ve taraftarların hakemlere karşı önyargılı davrandığını, bunun da kamuoyuna olumsuz yansıdığına dikkat çekerek, "Herkes işini yaparsa daha başarılı oluruz" diye konuştular.

Söyleşi sonrası Selçuk Dereli'ye teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

(DF-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title