Haberler

Şehitlerimizi Uğurladık

Diyarbakır'ın Lice İlçesine Bağlı Abalı Köyü Yakınlarında PKK'lı Teröristlerin Yola Döşediği Mayının Patlaması Sonucu Şehit Olan 9 Askerden 8'i Düzenlenen Törenlerin Ardından Toprağa Verildi. Şehit'ler İçin İlk Tören Diyarbakır'da Düzenlendi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden 8'i düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. Şehit'ler için ilk tören Diyarbakır'da düzenlendi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Salih Akyürek, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, Akyürek'in ailesi ile Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, bazı bakanlar, Akyürek'in yakınları, vatandaşlar ile Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Eckart Cuntz ''teröre karşı birlik mesajı vermek için'' katıldı.

Şehit Piyade Er Zeynel Direkçi, Gaziantep Ulu Cami'de düzenlenen törenin ardından Yeşilkent Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Şehit Direkçi için düzenlenen törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri ve idari erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal, Kilis'de Tekke Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Kilis Askeri Mezarlığı'na götürülerek, burada yeni yapılan şehitlikte toprağa verildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu.

Şehit Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi Kars'ta Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, şehit erin yakınları ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Şehit Piyade Er Çengelli köyüne götürülerek, köy mezarlığına defnedildi.

Şehit Komando Er Miktat Beder'in cenazesi de Trabzon'un Arsin ilçesinde aile kabristanında toprağa verildi.

Merkez Ulu Cami'de düzenlenen cenaze törenine, şehit erin babası Mustafa, annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Trabzon milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Er Mehmet Ali Karaduman'ın cenazesi Kula Belediyesi Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Şehit er için, Kurşunlu Camisi'nde düzennlenen törene ailesi ve yakınları ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Mehmet Çerçi, Mustafa Enöz, Erdoğan Yetenç ile Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, askeri ve sivil yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Er Görmez Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyünde toprağa verildi.Şehit için düzenlenen törene, ailesi ve yakınları ile Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Fatih Atay, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Er Polat, Nazilli Merkez Koca Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Eğriboyun Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit edilen Jandarma Er Olcay Koçak da memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Er Murat Çavdar'ın cenazesi de yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title