Haberler

Şehitler Anıldı

Palandöken Belediyesi, Aziziye'den Çanakkale ve Kurtuluş Savaşındaki Şehitler ile Görevleri Başında ve Terörle Mücadelede Hayatını Kaybeden Askerler İçin Kur'an-ı Kerim ile Mevlid-i Şerif Okutturdu.

Palandöken Belediyesi, Aziziye’den Çanakkale ve Kurtuluş savaşında vatan uğruna canlarını veren Şehitler ile görevleri başında ve terörle mücadelede hayatını kaybeden asker ve polis şehitlerinin hatırası için Kur’an-ı Kerim ile Mevlid-i Şerif okutturdu.

Yenişehir’de bulunan Solakzade Camisi’nde düzenlenen anma programında Dünya ve Türkiye birincisi Hafız Abdulkadir Şehitoğlu, dünya ikincisi Hafız Davut Kaya ile yine dünya birincisi Hafız Ahmet Karalı katıldı. Anma töreninde ayrıca ilahi gruplarda yer aldı.

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, yaptığı açıklamada, şehitlerin, milletin var oluşunun, birlik ve beraberliğinin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleri olduğunu söyledi.

Program nedeniyle bir telgraf çeken Başbakan Recep Tayip Erdoğan, destanların, kahramanlığın, şecaatin, fedakarlığın, milli ve manevi nişanelerini taşıdığını, bu nedenle milletimizin kendi kimliğini şahsiyetinin ve kudretinin kavranmasında istiklal harcının önemli bir yeri olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan mesajında şu görüşlere yer verdi: “Şehitlerin manevi varlıkları, tarih ve millet bilincinin oluşturulmasında ve bir toplumun sahip olması gereken yüce değerlerin genç nesillere aktarılmasında kullanılabilecek en kıymetli hazinedir. Erzurum’da, Alaca’da, Aziziyede ve Çanakkale’de anneler nineler kınalı gelinler kınalı yiğitler dini, vatanı bayrağı uğuruna kenetlenerek tarih sahnesinde var olma mücadelesi vermişler ve bu uğurda şehit olmuşlardır. Ülkemiz ve milletimizin aydınlık geleceği için verilen bu mücadele ruhunun canlı kalması ve gelecek nesillerin, cephede kanla yazılan bu destanı bilip yaşatmalarıyla mümkündür.

Bu düşüncelerle vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize hürmet ve şükranlarımı sunuyorum. Size ve tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı gönderiyorum”

Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ ile Bakanlar Kurulu üyeleri de birer telgraf göndererek, 18 Mart’ın önemi dile getirdiler.

(İRT-İRT-Y)

19.03.2007 15:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title