Haberler

Şehit ve Gazilere 'Övünç Madalyası'

Antalya'da, Şehit ve Gaziler İçin Düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Töreni'nde Hüzünlü Anlar Yaşandı. 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Üniter Yapıyı Hedef Alan Terör Örgütlerinin Silahla Yapamadığını, Türkiye'nin AB'ye Giriş Sürecinde Gerçekleştirdiği Demokratik Açılımlarla Elde Etmeye Çalıştığını Söyleyerek, 'Terör Örgütü Türkiye'den İsteklerini Ab...

Antalya'da, şehit ve gaziler için düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Töreni'nde hüzünlü anlar yaşandı. 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, üniter yapıyı hedef alan terör örgütlerinin silahla yapamadığını, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde gerçekleştirdiği demokratik açılımlarla elde etmeye çalıştığını söyleyerek, ''Terör örgütü Türkiye'den isteklerini AB vasıtasıyla kültürel hakları olarak dikte ettirmeye çalışmıştır. Bütün bu gelişmeler açıkça Anayasa'nın 3'üncü maddesinde yer alan üniter yapıyı işaret etmektedir'' dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Menderes Türel, kamu kurum müdürleri ile şehit yakınları ve aileleriyle gaziler ve yakınları katıldı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın ve Antalyalılar'ın gerek Cumhuriyetin kurulmasında, gerekse korunup kollanmasında çok fazla şehit ve gazi verdiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye kalkışan unsurlar bulunduğunu söyleyen Vali Yüksel, ''Türkiye Cumhuriyeti benzer ihanetlerle zaman zaman karşı karşıya kaldı. İç ve dış destekli bölücü eşkiya şebekeleri zaman zaman ülkeyi bölmeye yönelik girişimlerde bulundu. Ama artık oyunun perde arkasını gördük. Türkiye Cumhuriyeti bu oyunları dün bozdu, bundan sonra da bozacaktır'' dedi.

HEDEF ÜNİTER YAPI

Tuğgeneral Atakan Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, siyasallaşma çabası içinde bulunan terör örgütlerince bozulmaya çalışılan üniter yapıya işaret etti. Anayasa'nın 3'üncü maddesini anımsatan Tuğgeneral Altıparmak, ''Bu maddede Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bütündür demektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter davlet olduğunu belirtmektedir'' dedi. Üniter devlet yapısında tek egemenlik, tek ülke ve tek bir millet olduğuna dikkat çeken Altıparmak, ''Uzun yıllardır mücadele ettiğimiz terör örgütünün ulaşmak isteği sonuç Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını değiştirmek, parçalamaktır. Ancak silahlı mücadele ile bunu başaramadılar. Bu günümüzde siyasallaştırarak dolaylı yoldan amaçlarına ulaşmaya çalışmaktadırlar. Özellikle en büyük gayretleri lehlerine kamuoyunu yaratmak ve Anayasa'nın 3'üncü maddesini tartışmaya açmaktır'' diye konuştu.

Millet kavramının niteliğinin bazı kesimlerce yapılan tartışma ve eylemlerle bozulmaya çalışıldığına dikkat çeken Tuğgeneral Atakan Altıparmak, şunları söyledi:®MDNM¯

''Devletin üniter yapısını hedef alan terör örgütü silahlı mücadale ile hedefine ulaşmak için başka arayışlara girdi. Terör örgütü, ülkemizin AB'ye giriş sürecinde gerçekleştirdiği demokratik açılımların yarattığı olumlu adımları kötü amaçlı kullanmış, politikalarını AB eksenine taşımış ve geliştirmiştir. Terör örgütü Türkiye'den isteklerini AB vasıtasıyla kültürel hakları olarak dikte ettirmeye çalışmıştır. Bütün bu gelişmeler açıkça Anayasa'nın 3'üncü maddesinde yer alan üniter yapıyı işaret etmektedir. Bilinçli herkesin bırakın bu maddeyi tartışmayı ülkemizin bekası ve geleceği için üniter devlet anlayışına dört elle sarılması, belleklerde bu kavramı güçlendirmesi gerekmektedir.''

Türk ulusunun refah ve esenliğinin birlikteliğinden geçtiğini vurgulayan Altıparmak, ''Türk Silahlı Kuvvetleri terörlü mücadelesine kararlılıkla devam edecek'' diye konuştu.

Madalya töreninde Avni Çöllü İlköğretim Okulu öğrencisi Aybüke Kaya, okuduğu şiirle salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Yüksel, Tuğgeneral Altıparmak ve Menderes Türel, 2 şehit ailesi ile 11 gazi ve yakınlarına Devlet Övünç madalyası takarak, beratlarını takdim etti.

2 ŞEHİT 11 GAZİYE MADALYA

Törende, Vali Alaaddin Yüksel, Şırnak'ta şehit olan er Faruk Şahinkaya'nın oğlu Faruk Şahinkaya'ya, Yalova depreminde şehit olan Sedat Özcan'ın oğlu İlkbey Özcan'a, Diyarbakır'da yaralanan malül Yüzbaşı Durmuş Deniz'e, Ankara'da mermi sekmesi sonucu yaralanan malül polis memuru Harun Keskin'e, teröristlerce yaralanan malül İsmail Özder'e Devlet Övünç Madalyası ile beratını verdi.

Törende Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, malül Üstteğmen Kemal Fırıncı'ya, teröristlerce yaralanan malül polis memuru Mustafa Öncel'e, trafik kazasında yaralanan polis memuru Ayhan Canbay'a, trafik kazasında yararalanan polis memuru Mehmet Doruk'a Devlet Övünç Madalyası ve beratını verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de terörislerce yaralanan polis memuru Mehmet Zülfigaroğlu'na, teröristlerce yaralanan malül polis memuru Rıdvan Kal'a, teröristlerce yaralanan malül polis memuru Mehmet Sait çelik'e, trafik kazası sonucu yaralanan malül polis memuru Bülent Balcı'ya madalyalarını ve beratlarını takdim etti.

Vahide YANIK- Göksel YAPAR/ANTALYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Tarımsal üretim rakamlarını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepinizi alnınızdan öpüyorum

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

title