Haberler

Şehit Uzman Çavuş Yazıcı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Giresun'un Alucra İlçesi Kırsalında Terör Örgütü PKK Üyeleriyle Çıkan Çatışmada Şehit Olan Jandarma Uzman Çavuş Saadettin Yazıcı'nın Cenazesi, Sivas'ta Toprağa Verildi.

Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında terör örgütü PKK üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Saadettin Yazıcı'nın cenazesi, Sivas'ta toprağa verildi.

Merkeze bağlı Güney köyüne getirilen Yazıcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu önce şehidin evine ardından Güney köyü İlköğretim Okulunun bahçesine getirildi.

Törene katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz baba Mehmet Hanifi Yazıcı'ya baş sağlığı diledi.

Programa daha önceden gelen Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, şehit ailesine taziyede bulundu. Erenel, asker kıyafeti giydirilen şehidin 4 yaşındaki oğlu Mustafa'yı da kucağına alarak sevdi.

Bu arada şehidin acılı ağabeyi Ekrem Yazıcı, kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Erenel'e ''Ben size kardeşimi sağlam teslim ettim'' diyerek, terörün bir an önce sonunun getirilmesini istedi.

Törende konuşan Sivas İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Salih Karataş, şehidin ailesine şöyle seslendi:

''Onunla ne kadar övünseniz, ne kadar gurur duysanız azdır.

Teselliniz vatan uğruna şehit vermenizin, şehit anası, babası, eşi ve çocuğu olmanın haklı gururudur. Unutmayın sizlerin varlığı, güçlü ve dik duruşu bizleri daha güçlü kılacaktır. Sakın ola ki yılgınlığa, bezginliğe ve umutsuzluğa düşmeyin. Yakın tarihimizdeki Türk istiklal mücadelesinin daha zor, çetin ve ihanet şebekeleriyle baş ederek geçtiğini bilin. Yüce milletimiz ve bağrından çıkardığı Türk silahlı kuvvetleri çok büyüktür.''

Kılanan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, kortej eşliğinde terörü lanetleyen sloganlarla, köy mezarlığına getirilerek toprağa verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title