Haberler

Şehit Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı

- Vatandaşların toplanması, Basın açıklanmasının okunması, dua edilmesi ve gıyabi cenaze namazının kılınması, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de birçok sivil toplum kuruluşu başta Gazze olmak üzere Kudüs ve Batı Şeria'da yaşanan olaylar protesto etti.

- Vatandaşların toplanması,

Basın açıklanmasının okunması, dua edilmesi ve gıyabi cenaze namazının kılınması,

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de birçok sivil toplum kuruluşu başta Gazze olmak üzere Kudüs ve Batı Şeria'da yaşanan olaylar protesto etti.

Kahta Gönüllüler Platformu öncülüğünde başlatılan ve yüzlerce vatandaşın destek verdiği İsrail'in Gazze'deki yaptığı katliamlara tepki göstermek için düzenlenen basın açıklamasına yüzlerce vatandaş katıldı.

Kahta Yüzüncü Yıl Parkında basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Kahta Temsilcisi Mustafa Işık, İsrail'in mübarek günlerde sürekli bunu yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün işgalci İsrail yine Filistin'de katliam yapıyor. Filistinliler İslam tarihinin en acı günlerinden birini yaşıyor. ABD'nin yardımıyla işgali resmileştiren Kudüs'te, ABD ve İsrail temsilcileri keyif çatarken, binlerce Filistinli Kudüs için kanını döktü."

Basın açıklamasının ardından dua edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Politika Güncel Haberler

title