Haberler

Satso Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Akgün Altuğ başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Akgün Altuğ başkanlığında, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1141 no'lu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Eylül ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu'nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi. Yönetim Kurulu'nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettikleri üzere ekonomik ilişkilerimizde daha yüksek hedeflere ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. Ay içerisinde Cumhurbaşkanımızın Sırbistan ve Polonya programlarında yer aldım. Cumhurbaşkanımızın iş dünyamıza selamları var. Başkentler Belgrad ve Varşova'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulumuzun İş Forumlarında yer alma imkanımız oldu. Üreterek, ihracat yaparak, ilişkilerimizi güçlendirerek hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yeni kümelenme projelerimizle, katma değerli üretim çeşitliliğimizle, ihracatta yeni atılımlar ve Pazar hedeflerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"İş dünyamızın üretim heyecanına inanıyoruz"

2017 yılı Eylül ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 111'lik artışla 377 milyon dolar olduğunu söyleyen Kösemusul, "Sakarya'mız ihracat artışında her ay hamdolsun ilk sırada yer alıyor. Eylül ihracatımız geçen yıl Eylül'e göre yüzde 111'lik artışla 377,3 milyon dolar ve en çok ihracat yapan iller sıralamasında yine geçen yıla göre 2 basamak yükselişle 7'nciyiz. Şehrimiz iş dünyasını kutluyorum. Az evvel de ifade ettiğim üzere büyümenin yolu da üretimden geçiyor. Biz iş dünyamızın gücüne ve üretim heyecanına inanıyor ve güveniyoruz. İhracat hedeflerimize ulaşmak, şehrimizi ülkenin lokomotif şehri hüviyetine kavuşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Sanayide ve ticarette kümelenme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çarpık sanayileşmenin önüne geçerek düzenli ve kontrollü bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz. Ay içerisinde Sakarya Mobilya İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu ile bir araya geldim. Mobilya üreticilerimizin daha uygun bir ortamda üretim yapabilmelerine yönelik bir üretim ve sanayi sitesi için bir çalışma var. SATSO olarak desteğimizi veriyoruz. Kaynarca Bölgesi'nde sektöre uygun bir alanda inşallah bu çalışmamızı sonuçlandırmak istiyoruz. Destekleri için Kaynarca Belediye Başkanımız Zeynur Özel'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Yastık altındaki altının ekonomiye faydası yok"

Kösemusul, "Konuşmama son verirken bir duyurumuzu da buradan üyelerimizle paylaşmak istiyorum. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla ilk defa Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası adı altında iki ürün çıkarıldı. Hem devlet kaynakları hem de bireysel kazanç açısından faydalı bir uygulamadır. Başarılı bir çalışma sağlandığı takdirde yaklaşık 360 milyar TL ekonomiye kazandırılmış olacak. Başarılı çalışma için hepimize görev düşüyor. Yastık altında tabir ettiğimiz altının ekonomiye faydası yok. Altın rezervi de güçlenir, finansal sisteme de derinlik kazandırılır. Ziraat Bankası Merkez Şube Müdürünü dün misafir ettim. Talep toplama 27 Ekim Cuma sona eriyor. İş dünyamızın bu faydalı uygulamaya ilgi göstereceğini ümit ediyor; çalışmalarınızda kolaylık ve bereket diliyorum" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Kösemusul Sakarya Eylül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title