Haberler

Saraybosna: Bosna Hersek'te Sular Durulmuyor

Bosna Hersek Milli Takım Kaptanı Sergej Barbarez, Ülke Futbol Federasyonunda Yaşanan Karışık Durumu Göstererek, Milli Takımı Bıraktığını Söyledi.

Bosna Hersek Milli Takım Kaptanı Sergej Barbarez, ülke futbol federasyonunda yaşanan karışık durumu göstererek, milli takımı bıraktığını söyledi.

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye'nin de bulunduğu C Grubu'nda yer alan Bosna-Hersek'te sular bir türlü durulmuyor. Yunanistan'a kendi sahasında 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olmasının ardından, milli formayı bıraktığını açıklayan takım kaptanı Sergej Barbarez ülke basınına şok açıklamalarda bulundu. Bundesliga'da Bayern Leverkusen forması giyen tecrübeli golcü, ülkesinde yayın yapan günlü Dnevni Avaz Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Her şeyden bıktım. Hiç bir program yok. Federasyonda hiç bir şey işlemiyor" dedi.

Barbarez, bir başka günlük gazete Oslobodjenje'ye verdiği başka bir röportajda ise, federasyonu ağır eleştirilerde bulunarak, federasyon üyelerinin amatör insanlardan oluştuğunu söyledi. Barbarez, "Oyuncuların atmosferi çok iyi ancak gel gör ki, federasyondan lojistik, organizasyon anlamında bir destek göremiyoruz. Çünkü etkin değiller. Bu da benim için ağır bir yük oluyor" diye konuştu.

46 kez milli takımının formasını giyen 35 yaşındaki Barbarez, takımı adına 17 gole imza atmıştı. Yunanistan karşısında alınan 4-0'lık hezimetin ardından Barbarez milli takımı bıraktığını duyurmuştu. Balkanlarda, 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşın ardından futbol adına ciddi bir başarıya ulaşamayan Bosna Hersek, 2008 yolunda da istediği başarıyı sergileyemedi ve gruptaki iddiasını büyük oranda kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title