Haberler

Şanlıurfa: Şutso'ya Undp'den Hibe Geliyor

Milletler Kalkınma Programı (Undp) Hibe Fonundan Şanlıurfa'ya 336 Bin 393 Euro Geleceği Bildirildi.

Milletler Kalkınma Programı (UNDP) hibe fonundan Şanlıurfa'ya 336 bin 393 Euro geleceği bildirildi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndan yararlanmak için hazırladığı projenin son elemeye katılma hakkı elde etti. ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, odalarının Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ülke Ofisine; GAP Bölgesel Kalkınma Programı GAP Girişimci Destekleme Merkezleri UNDP/GAP/SMEGRANT/01 referanslı teklif çağrısına 2 Ekim 2006 tarihinde hibe başvurusunda bulunduğunu ve son elemeye katılmaya hak kazandığını ifade etti. Demirkol, "Projenin hedefi; Şanlıurfa ilindeki imalat sanayiini geliştirerek, istihdam artışı oluşturmak ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin ulusal ve uluslararası pazarlara erişimini arttırmak amacıyla kalite laboratuarlarının kurulması, KOBİ'lerin idari personeline yönelik kurumsal bilgilendirme seminerleri ve eğitimlerinin düzenlenmesi, KOBİ'lerin ürünlerini tanıtmak üzere yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılmasını sağlamak, pazarlama stratejileri, ürün kataloğu, ürünlerinin tanıtımı ve proje görünürlüğü için web sayfasının oluşturulması iki ayrı fiziki mekanda gerçekleştirilecektir. Bunlardan birincisi proje yöneticisi, ihracat uzmanı ve pazarlama uzmanından oluşan KOBİDAM diye adlandırdığımız KOBİ Danışma Merkezi, odamız bünyesinde kurulacak olup, bu ofisin tanıtımı amacıyla ilk etapta Odamıza başvuran ihracat potansiyeline sahiptir. Satışlarını ve ihracatını arttırmayı hedefleyen, belirli oranda ihracat yapan, geçmişte ihracat yapmayı denemiş ancak başaramamış, ihracat ve satış konularında uzman personel istihdam edemeyen ve finansal yetersizliklerden dolayı ulusal ve uluslar arası fuarlara katılamayan 25 adet KOBİ seçilecek ve bu firmalarımıza danışmanlık hizmeti verilmeye başlanacaktır. İkinci faaliyet ise sulamanın artması ile birlikte her geçen gün üretimi artacak olan pamuk ipliği üretimimizin en önemli sıkıntılarından birisi maliyet yüksekliği sebebiyle her tesisin kendi içinde kurması zor olan olan bir iplik kalite laboratuarının eksikliğidir. Odamız tarafından muhtemelen Organize Sanayi Bölgesi'nde kiralanacak veya satın alınacak olan bir yerde içerisinde iplik düzgünsüzlük test cihazı (USTER Tester 5-S4000), İplik Mukavemet Test Cihazı (USTER Tensorapid 4) ve İplik Numara Ölçüm Cihazı (USTER AUTOSORTER 5) bulunan bir kalite uzmanı ve teknikerin sorumluluğunda olacak olan laboratuar iplik üreticilerine hizmet verecek ve ilimizde üretilen pamuk ipliğinin kalitede, fiyatta rekabet edebilir hale getirmiş olacaktır. Son zamanlarda zaten odamız tarafından verilmesi hedeflenen ve çok sevindirici olan bu hizmetler yaklaşık olarak 800 bin YTL tutarında bir maliyet gerektirmektedir. 336 bin 393 Euro tutarındaki kısmının UNDP hibe fonundan temin edilmiş olması ilimiz adına daha da sevindirici olmuştur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title