Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa Hıfzısıhha Kurulu'ndan Kene Uyarısı

Türkiye'nin bazı bölgelerinde ölümlere yol açan kene ısırmalarıyla ilgili Şanlıurfa'da bir dizi tedbir alınmasına karar verildi.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde ölümlere yol açan kene ısırmalarıyla ilgili Şanlıurfa'da bir dizi tedbir alınmasına karar verildi.

Vali Yardımcısı Cevdet Ertürkmen başkanlığında toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, kene ısırmaları konusunda halkın ve muhtarların bilgilendirilmesine karar verdi. Kene ısırmalarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından uyarıcı bilgiler hazırlanarak halka duyurulacak. Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nce kene ısırmalarında yapılacak ilk yardım ve tedavi metotları hazırlanarak hastane başhekimliklerine ve sağlık ocaklarına gönderilecek. Ayrıca, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü'nce kene ısırmalarının önlenmesine yönelik köy muhtarlarına eğitim verilecek. Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce; Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını bulaştıran kenelerin ortadan kaldırılmasına yönelik, mağara, ahır, hayvan pazarı, piknik yerleri ve çöplükler uygun pestisitlerle ilaçlanacak. İl Hıfzısıhha Kurulu, kene ısırmalarına karşı şu tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulundu:

"Kenelerin yoğun olduğu alanlarda (piknik yerleri, otlaklar ve çalılıklar, ırmak vadileri vb.) vatandaşların uzun kollu tişört giymeleri, kenelerin daha kolay görülmesine yardımcı olacak açık renkli giysiler giymeleri, pantolonlarının paçalarını çoraplarının içine sokmaları, çıplak ayakla gezmemeleri ve çoraplı olarak lastikli çizme giymeleri yaralarına olacaktır. Vücutlarına kene yapışan insanların en yakın sağlık kuruluşuna giderek gerekli ilkyardım ve tedavi hizmetlerini almaları, vatandaşlarca kenenin çıkarılması gerektiği durumlarda pens veya cımbız kullanılmalı, kene sıkılıp, patlatılmamalıdır. Kenenin vücuttan uzaklaştırılmasında gaz yağı, benzin gibi kimyasallar sürülmemeli, kibritle yakılmamalıdır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title