Haberler

Samsun: Teknoloji, Yanlış İhbarlardan Kurtardı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan İnce, Numara Gösteren Telefon Sistemini Kurduktan Sonra Yanlış İhbarlardan Kurtulduklarını Bildirdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan İnce, numara gösteren telefon sistemini kurduktan sonra yanlış ihbarlardan kurtulduklarını bildirdi.

Teknoloji sayesinde her gün gelen 15-20 yanlış ihbara gitmekten kurtulan personelin daha sağlıklı hizmet vermeye başladığını dile getiren Hasan İnce, "Gecenin 3'ünde, 5'inde aranıp, 'Evimiz yanıyor ne olur kurtarın' diyorlardı. Bu da aynı anda başka bir noktada çıkabilecek yangına geç kalmamıza sebep olabiliyordu. Şimdi telefon edenlerin numaralarını görüyoruz. Numaraya geri dönüp emin olduktan sonra adrese gidiyoruz. Yanlış ihbar sıkıntımız sona erdi" dedi.

İnce, yangın ihbarı verenlerin adresi bildirirken bilinen noktaları söylemelerinin de önemine dikkat çekerek, "Samsun'da 5 binin üzerinde sokak, cadde, geçit var. Bu durum halkımız tarafından göz önünde tutularak, 'Şu caminin, falan okulun yanında' diyerek bilgi vermeliler. Böylece yangına müdahale daha erken olacaktır" diye konuştu.

Yangına müdahalelerde en büyük sıkıntıyı park etmiş araçlardan çektiklerini de ifade eden İnce, "Bazen yangına zamanında müdahale edemiyoruz. Araçlar sağlı sollu park ediyor. Düşüncesizce yolu tıkıyorlar. Yolda kalakalıyoruz. Yangını görüyoruz, alevler içinde kalmış evi söndürmek için müdahale edemiyoruz. Bundan çok muzdaripiz. Bir yangının yayılma süresi 4 dakikadır. Ama park meselesi yüzünden 10-15 dakikada yangın yerine ancak ulaşabiliyoruz. Can ve mal güvenliği için sürücülerin biraz düşünceli olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title