Haberler

Samsun: Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda Eski Otogarın Boşalan Alanının Otel ve Ticaret Merkezi Yapımı İçin İmar Değişikliği Onaylanırken, Haksız Rekabetin Önlenmesi Amacıyla Fırınlarda Pasta Türü Ürünlerin Üretilmesine Yönelik Araştırma Yapılması İçin Komisyon Kuruldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda eski otogarın boşalan alanının otel ve ticaret merkezi yapımı için imar değişikliği onaylanırken, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla fırınlarda pasta türü ürünlerin üretilmesine yönelik araştırma yapılması için komisyon kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2006 Aralık ayı toplantısında 42 maddeden oluşan gündemle oturuma başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir çok akaryakıt istasyonunun LPG dolum tesisi izni onaylandı. Diğer imar değişiklikleriyle beraber Atatürk Bulvarı üzerinde Canik Belediyesi'nin yanında bulunan ve Yeşilkent Beldesi'nde çevre yolu üzerindeki yeni yerine taşınan otogarın boşalan alanıyla ilgili imar planı değişikli görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, projenin öneminden bahsederken, şehrin önündeki engellerin kaldırıldığını, halkın denizle kucaklaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. Kılıçdede Mahallesi'nde Devlet Demir Yoları'na ait 2' si yıkılan 3 binadan birinin tarihi değeri olduğu için tescillendiğini ve kent müzesi olarak değerlendirilmesi yönünde çalışmalarının olduğu dile getiren Yılmaz, değişimin başladığını kaydetti. Yapılan görüşmede yapı yaklaşma sınırlarının yeniden düzenlenmesinin ardından eski otogar alanı imar değişikliği kabul edildi. Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın fırınlarda ekmek dışında pasta türü ürünlerin yapıldığı, bu konuda gerekli düzenlenmelerin yapılması için araştırma komisyonu kurulması yönündeki talebi kabul edildi. Yılmaz, fırıncıların yüzde 1, pasta türü üretim yapan işyerlerinin yüzde 15 KDV ödediğini, ama fırınlarında pasta türü ürünleri üreterek haksız rekabete yol açtığı yönünde iddialar olduğunu söyledi. Komisyonun oluşturulmasının ardından şehir dışından getirilen ekmeklerin Samsun'da satılmasına yönelikte araştırma yapılacak.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title