Haberler

Samsun: Okul Polislerine Seminer

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, Okul Polislerinin Okullardaki Şiddet Anında Öğrencilerin Gelişim Sürecini Gözönünde Tutması Gerektiğini Belirterek, Onları Etiketlememelerini İstedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, okul polislerinin okullardaki şiddet anında öğrencilerin gelişim sürecini gözönünde tutması gerektiğini belirterek, onları etiketlememelerini istedi.

Prof. Dr. Yıldız Pekşen, toplum destekli polislik kapsamında "Okul Önü Emniyeti ve Trafik Tedbirleri ile Alo Okul Hattı ve Okul Polisi Planı" çerçevesinde polislere yönelik Polisevi Brifing Salonu'nda "Okulda Şiddet ve Önlemler" konulu seminer verdi.

Seminerin açış konuşmasını yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Ünal Uysal, "Samsun'da 176 personelimiz okullarda görev alacak. 38 okulda da 41 ekibimiz öğrencilerimizin güvenlikli şekilde okullara giriş-çıkışlarını sağlayacak. Bizim hedefimiz okul-veli-emniyet arası iletişimi kuvvetlendirmek. Okullarımızda narkotik, trafik ve terör konularında bilgilendirici konferanslar da düzenleyeceğiz" dedi.

Prof. Dr. Yıldız Pekşen, okullarda şiddet sorunu yaşandığını, polis sayesinde öğrencilerin kendilerini güvende hissedeceğini dile getirerek, "Şiddet derken; kızların 9, erkeklerin 10 yaşlarında ergenlik dönemine girdiğini ve agresifliklerin başlayacağını unutmamalıyız. Bu dönemde kendilerini kabul ettirmeye, ispatlamaya çalışan çocuklarımıza sahip çıkmalı, onları suçlu gibi görmemeliyiz. Kötü çevrelere karşı koruyucu olmalı, tehlikeleri bertaraf etmeliyiz" diye konuştu.

Okullarda öğrencilerde öfke patlamaları, uçmak, tekmelemek, itmek gibi hallerin şiddet içeriği taşıdığını ifade eden Pekşen, "Şiddete medya, işsizlik ve yoksulluk neden oluyor. Uyuşturucu maddelere ve silaha kolay ulaşım şiddeti tetikliyor. Aile içi iletişim, çocuk istismarı ve tutarsız aile disipline çocukları saldırgan yapıyor. Bu saldırganlıklar okul içinde kendini gösterebiliyor. Bu noktada çocuklar iyi takip edilmeli, şiddet uygulayacakları anlarda onlara zarar verilmeden bu engellenmeli. Agresifliği önlenmeli. Çocuk ergenlik dönemindedir, kesinlikle etiketlenmemeli. 'Sen hep böylesin' denmemeli. Gelişim süreçleri gözönünde tutulup, kendimizin de çocukluk dönemlerini hatırlamalı ve baskıcı olmamalıyız. Tek bir davranışa odaklanmadan, çocuklarımızı kazanmalıyız. Onlar bizim geleceğimiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title