Haberler

Samsun'da Şoke Eden Baskın

Samsun'da İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri Tarafından Bir Markete Yapılan Baskında Çok Sayıda Tarihi Geçmiş Gıda Ele Geçirilirken, Bu Gıdaların Arasında Çocuk Mamalarının da Bulunması Ekipleri Şok Etti.

Samsun'da İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri tarafından bir markete yapılan baskında çok sayıda tarihi geçmiş gıda ele geçirilirken, bu gıdaların arasında çocuk mamalarının da bulunması ekipleri şok etti.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İlkadım Belediyesi zabıta ekiplerinin bir markete yaptığı şok baskında günü geçmiş gıda ürünleri ile karşılaşıldı. Markette yapılan aramalarda, günü geçmiş çocuk mamalarının bile raflarda satışa sunulmuş olması karşısında zabıtalar şaşkınlığını gizleyemedi. Zabıta ekipleri tarafından toplanılan ve ağırlıklı olarak çocuk mamalarının bulunduğu yaklaşık 200 paket muhtelif gıda ürünü, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün sağlık raporuyla imha edilecek. Günü geçmiş

gıda ürünü barındıran işyeri sahibi hakkında tutanak tutulurken, 4077 Sayılı Tüketiciyi Koruma Kanunu'nun 25. maddesi uyarınca da işletmeye kanuni işlem uygulanacak.

Denetim ve kontrollerin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, "Yaptığımız denetimde toplanılan gıda ürünleri arasında günü geçmiş bebek mamaları da bulunuyor. Bu son kullanma tarihi geçmiş bebek mamalarını hangi vicdan sahibi satabilir? Bu insan hiç mi vicdan sahibi değil. Bu resmen bir cinayettir. Hangi anne-baba yavrusunu zehirleyebilir? Bu suçtur, bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İş ahlakı ve toplumsal sorumluluk için işyeri sahiplerini bu

konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum" diye konuştu.

(SAM-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title