Haberler

Samsiad'dan Birlik Çağrısı

Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (Samsiad) Başkanı Celil Kurada, Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle İlgili, Demokrasiden Söz Ediliyorsa Kanunlara Uyulması Gerektiğini Dile Getirerek, Seçimler Konuşulacağına Türkiye'nin Güçlü Olması İçin Çalışılması Gerektiğini Söyledi.

Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) Başkanı Celil Kurada, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, demokrasiden söz ediliyorsa kanunlara uyulması gerektiğini dile getirerek, seçimler konuşulacağına Türkiye'nin güçlü olması için çalışılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında, Cumhurbaşkanı seçilme kriterleri ve kimlerin aday olabileceğinin açık-seçik yer aldığını kaydeden Kurada, "Kanunlarımızın öngördüğü şekilde hareket edilmeli. Demokrasiden söz ediyorsak, tabii ki kanunlarımıza uymak durumundayız" dedi.

Sağlıklı bir seçim için ortak akılla hareket etmek gerektiğine işaret ederken, "Cumhurbaşkanı bu şekilde seçilemez, şöyle olamaz, böyle olamaz" gibi tavırlara da karşı olduğuna işaret eden Kurada, hukuk kurallarının geçerli olduğu Türkiye'de bu kurallara uyulmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM tarafından Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bunun olamazlığının düşünülmesinin anlamsız olduğuna dikkat çeken Kurada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaya haizdir. Şartları taşıyan herkes de haizdir. Meclis, istediği şartları tutan istediği bir ismi Cumhurbaşkanı seçebilir. Ancak şu da var ki; seçim sistemimizde birçok değişiklik yapılmalıdır. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi olmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 2007'yi nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soruyu cevaplayan Kurada, şöyle konuştu:

"Bir kere eskisi gibi çok büyük çalkantıları hiç kimse beklemesin. Ufak tefek sıkıntılar elbette olur. O da normaldir. Önemli olan tahminlerde bulunurken ortalığı germemek, milleti galeyana getirmemektir. Bu da Türk milleti, bürokrasi, siyasiler ve işadamlarının elindedir. 2007'yi sükunetle geçirmeliyiz. Türkiye olarak ne ilk Cumhurbaşkanı'nı seçeceğiz ne de ilk genel seçime giriyoruz. Yaşanacaklara karamsar değil, yapıcı yaklaşmalıyız. Ya güzel konuşmalı, ya susmalıyız. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması ortalık kızıştırılarak sağlanmaz. Zaten ülke ve millet olarak ekonomi konusunda ince ayarda gitmeye çalışıyoruz. Bu durumu çok uç noktalara götürmenin bir anlamı yok."

Türkiye'yi sevenlerin kişi hak ve hukukuna saygılı olacağını, hakları yok sayamayacağını kaydederken, "Demokrasi özgürlüklerin sınırsızlığı değildir ama kanunların verdiği haklara saygılı olmak gerekir" diyen Kurada, seçimler düşünüleceğine artık Türk milletinin güçlü olmak için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kurada, herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması gerektiğinin altını çizerken, "Bürokrasinin de, Başbakanın da, Cumhurbaşkanı adaylarının da, herhangi bir milletvekili veya diğer kişilerin de ortamı germekten uzak durması şart. Avrupa Birliği (AB) çıkmış bize şartlar koşuyor. Biz ekonomik olarak güçlü olsak karşımızda konuşabilirler mi? Kendi içimizde birbirimizi yormayı bırakıp dış dünyaya bakalım. Neler yapabileceğimizi araştıralım. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Hemen yanı başımızda Kuzey Irak başlı başına problem. Türkmenler'in demografik yapısı değiştirilerek bir seçime hazırlanılıyor. Hiç gereği yokken ortam gerilmeye çalışılıyor. Biz sadece Türkiye içinden değil, sınır ötemizdeki soydaşlarımızdan ve onların haklarından da sorumluyuz. Kerkük'te soydaşlarımıza baskı var. Bu konular üzerinde yoğunlaşalım. Ortalığı kızıştırmaya çalışanların oyunlarını bozalım. Bu konuda TSK, MİT ve devletimizin yanında olalım. Kişisel hırslardan kurtulalım ki büyük ülke olalım" şeklinde konuştu.

(AG-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title