Haberler

Sammit İş Kadınları Formu'nda Türkiye'yi Gişkad Temsil Etti

Kazakistan'ın Başkenti Astana'da Bu Yıl 2.'si Düzenlenen Avrasya Sammit İş Kadınları Forumu'nda Türkiye'yi Girişimci İş Kadınları Derneği (Gişkad) Temsil Etti.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da bu yıl 2.'si düzenlenen Avrasya SAMMİT İş Kadınları Forumu'nda Türkiye'yi Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) temsil etti.

15 ülkeden yaklaşık 400 kadın temsilcinin yer aldığı foruma GİŞKAD adına Cavidan Demirağ'ın başkanlığında 5 kişilik Türk heyeti katıldı. Türkiye'yi temsil eden Demirağ, "Ortaklık Yoluyla İlerleme" konulu konferanslar dizisinde amacın Avrasya ülkeleri iş kadınlarının gelişimine katkı sağlamak olduğu kadar ülkelerarası işbirliğini arttırmaya da yardımcı olmak olduğunu söyledi. Demirağ, "Özümüz aynı olan Kazakistan ve diğer Avrasya ülkeleri ile Türkiye işkadınları arasında işbirliği istiyoruz" dedi.

Forumun ilk günü Kazakistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Gulshara Abdykalikova, Kazakistan Cumhuriyeti Adalet Bakanı Zagipa Baliyeva, BM Genel Sekreter Yardımcısı Rachel Mayanja ve Kazakistan Cumhur Başkanı'nın kızı Dariga Nazarbayeva'nın açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmaların ardından foruma katılan 15 ülkenin heyet başkanı 'Liderler Geçişi'nde ülkesini temsilen kısa konuşmalar yaptı.

Toplam 6 oturumda gerçekleştirilen forumda 'Cinsiyet politikası, başarılar ve yeni yaklaşım', 'Çalışan kadınların sorunlarını çözmede devlet, iş ve sivil toplum kurumlarıyla ortaklık', "İş ve işçi piyasalarında rekabet ve liderlik', 'Uygun iş geliştirme yatırımları', 'Girişimcilik ve gençler, düşünce ve deneyim alışverişi' ile 'Ekonomik faktör olarak sağlık' konuları işlendi.

İş ve işçi piyasalarında rekabet ve liderlik konusunun tartışıldığı 3. oturuma panelist olarak katılan Cavidan Demirağ, kendi tecrübelerinden de yola çıkarak iş dünyasında nasıl lider kadın olunacağını anlattı. Aynı oturumda Demirağ ile birlikte panelist olarak Kazakistan ve Orta Asya'da KPMG Başkanı Zhannat Berdalina, KazMunaiGas Genel Müdür Vekili Zhannat Satubaldina, Uluslararası İş Akademisi Rektörü Olga Kuznetsova, Cumhuriyet İş İnsanları Kulüp Üyesi Irina Vysotskaya, Alfa-Invest Denetim Kurulu Başkanı Shoira Abdurakhimova, Almanya İş Kadınları Derneği Başkanı Dorothea Haller-Laible söz aldı.

Toplam 2 gün süren forumda aynı zamanda kadına uygulanan şiddet de unutulmadı. BM Kadınlar Kalkınma Fonu (UNİFEM) tarafından başlatılan 'Kadına Şiddete Hayır Deyin' kampanyasının katılımcılar aracılığıyla tüm dünyaya yayılmasına katkı için broşürler dağıtıldı. Buna göre katılımcılardan 'unifem.org' sitesinde yer alan kampanyaya katılarak oy vermeleri istendi.

Forumda aynı zamanda Kazakistan Hükümeti tarafından 10 farklı sektörde faaliyet gösteren 100 başarılı işkadınının başarı öyküsünün anlatıldığı bir katalog hazırlanarak katılımcılara dağıtıldı. Organizasyon, bu başarılı kadınlar arasından seçilen en başarılı 10 iş kadınına devlet ödülü verilmesiyle sona erdi. Törende en çok ilgi çeken ise 60 ile 80 yaş arasında çalışan kadınlardan 10'una 'Altın Kadın Devlet Nişanı' verilmesi oldu.

(MUÇ-HK-Y) 02.07.2008 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title