Haberler

Samava: Samava'da El Zeyad Aşireti Japon Askerleri Ağırladı

Samava'da bulunan El Zeyad aşireti, Japon kuvvetleri ağırladı. Irak'ta bulunan Japon askerler, Araplarla aynı siniden elleriyle yemek yedi.

Samava'da bulunan El Zeyad aşireti, Japon kuvvetleri ağırladı. Irak'ta bulunan Japon askerler, Araplarla aynı siniden elleriyle yemek yedi.

El Zeyad aşireti liderlerinin daveti üzerine El Zeyad Köyü'nü ziyaret eden Japon kuvvetler, köylülerle aynı siniden yemek yedi. Yemekte, Japon Kuvvetleri 10. Fırka Komutanı Toshihero Yamanaka ile aşiret lideri Reiysan Mtaşşar'ın yanı sıra, aşiretin büyükleri ve köy halkı da hazır bulundu. Japonlar'ın Irak'tan çekilme kararının ardından askerleri son kez köylerinde ağırlamak isteyen El Zeyad aşireti kusursuz bir ev sahipliği örneği sunarken, geleneklere uygun olarak yer minderlerinde oturan ve ikram edilen kahvelerle çayları içen Japonlar, gösterdikleri uyumla dikkat çekti. Yaptıkları yemekleri siniler içinde ikram eden köylüler, kendi geleneklerine göre elleriyle yemek yerken, Japon askerlerinden de kendilerine eşlik etmelerini istedi. İlk başta geleneği garipseyen Japon askerler, birkaç lokmadan sonra büyük bir iştahla sinilerdeki pilavı tüketti.

Japon Komutan Yamanaka, El Zeyad aşiretine yaptıkları bu davetten dolayı teşekkür etti. Aşiret lideri Mtaşşar ise, Japonlar'a Samava'da yaptıkları yeniden yapılandırma çalışmalarından dolayı minnetlerini bildirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title