Haberler

Samava: Irak'ta Yeniden Yapılandırma Çalışmaları

Irak'ın Samava kentinde bulunan Japon kuvvetler, su arıtma tesisinin yapımını tamamlayarak hizmete açtı.

Irak'ın Samava kentinde bulunan Japon kuvvetler, su arıtma tesisinin yapımını tamamlayarak hizmete açtı.

Samava'ya yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Rumeysa Kasabası'nda tamamlanan tesisten, Samava, El Hilal, Rumeysa, Mecid ve Hıdır kazalarına su dağıtımı yapılacak. Fırat Nehri'nden alınan suyun arıtıldığı ve dağıtımının yapıldığı tesisin açılış törenine Japon Kuvvetleri 10 Fırka Komutanı Toshihero Yamanaka, Samava Japon Dışişleri Bakanlığı Ofis Müdürü Hidenobu Sobashima, Samava Valisi Muhammed Ali El Hassani ve Samava Su Müdürü Mühendis Ali Hamza Kazım katıldı.

Açılışta konuşan Yamanaka, "Biz şu ana kadar burada planladığımız projelerin yarısını tamamladık. Buradan ayrılsak bile planlanan projeler bitecek. Daha pek çok proje uygulamaya konulacak" dedi. Yamanaka, Japon kuvvetlerin ne zaman Irak'tan çıkacağına dair bir soruya da, "Bu konu askeri bilgidir, biz çekilmeyle ilgili bir bilgi veremeyiz. Güvenlik nedeniyle bu bilgiyi paylaşamayız" şeklinde cevap verdi. Samava Valisi Muhammed Ali El Hassani ise, Japon kuvvetlere teşekkür ederek, Japon kuvvetlerin Samava'ya katkılarının unutulmaz olduğunu ifade etti.

Su arıtma tesisi projesi çerçevesinde, önceden mevcut tesis yeniden yapılandırılarak, su nakli için de yeni kanallar oluşturuldu. Proje, 27 Aralık 2005 tarihinde başlamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title