Haberler

Şam: Lübnan Dışişleri Bakanı Salluh, Suriye'de

Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluh, "Acilen şartsız ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Herhangi bir karar, Lübnan'a zorla kabul ettirilemez" dedi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Fevzi Salluh, "Acilen şartsız ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Herhangi bir karar, Lübnan'a zorla kabul ettirilemez" dedi.

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Yürütme Komitesi'nin Malezya'daki toplantılarına katılmak için kara yoluyla Lübnan'dan Suriye'ye gelen Lübnan Dışişleri Bakanı Salluh, "Fransa ve İran Dışişleri Bakanları, Kana katliamından dolayı bize başsağlığı dileklerinde bulunmak için Lübnan'ı ziyaret etti. Görüşmelerde Lübnan'daki durum, Birleşmiş Milletler'e (BM) sunulan karar tasarıları ve İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırılar ele alındı. Lübnan acilen şartsız ateşkesin sağlanmasını istiyor; ardından askıdaki konular görüşülür. İsrail güçlerinin mavi hatta çekilmesi zorunluluktur. İsrail savaş suçlularının yargılanması için bir uluslar arası mahkemenin kurulması ve Lübnanlı göçmenlerin evlerine dönmesini talep ediyoruz. Tüm Arap ülkeleriyle koordinasyon halindeyiz" şeklinde konuştu.

Amerikanın ateşkes planıyla ilgili bir soruya Salluh, "Fransa bir karar tasarısı hazırladı. Amerika da bir ateşkes taslağı hazırlıyor; ancak hiçbir karar Lübnan'a zorla kabul ettirilemez. Biz askıdaki meselelerin ele alınması için görüşmelere açığız. Güvenlik Konseyi'nde alınacak herhangi bir kararın, Lübnan'ın onayından geçmesi temel bir şarttır. Lübnan Parlamentosu, kararı incelemesi ardından karara varacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title