Haberler

Şahin: "Bir İnsanın Elinden Zorla Gayrimenkulünü Alamazsınız"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Dini Farklı Olabilir, Irkı Farklı Olabilir, Ama Bir İnsanın Elinden Zorla Gayrimenkulünü Alamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından Bir Bölümünün Mensubu Bulunduğu Vakıflara, Hakkı Olanı Vermek Ülkenin Güvenliğini Tehlikeye Sokar mı, Hayır, Ülkeye İtibar Kazandırır" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Dini farklı olabilir, ırkı farklı olabilir, ama bir insanın elinden zorla gayrimenkulünü alamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bir bölümünün mensubu bulunduğu vakıflara, hakkı olanı vermek ülkenin güvenliğini tehlikeye sokar mı, hayır, ülkeye itibar kazandırır'' dedi.

Şahin, AK Parti'nin aylık yayın organı ''Türkiye Bülteni'ne yaptığı açıklamada, yeni vakıf yasası konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Bazı kesimlerin, ''Siz bu tasarı ile Türkiye'nin azınlık cemaati vakıflarına mal veriyorsunuz, Gayrimüslim Türk vatandaşlarının kurduğu cemaat vakıflarına birtakım imtiyazlar veriyorsunuz. Bu, Türkiye'nin güvenliği açısından son derece tehlikelidir'' şeklinde değerlendirmelerde bulunduğunu anlatan Şahin, DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümeti döneminde AB uyum paketi içinde cemaat vakıflarına mülk edinme hakkı tanındığını kaydetti.

Şahin, 2002 yılı Ağustos ayından itibaren cemaat vakıflarının mülk edinmeye başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''(Bizimdir) diye başvurdukları gayrimenkul sayısı bin 262 taneydi. Bizim iktidarımız döneminde bir yönetmelik çıkardık, bunların 364 tane gayrimenkulünü geri vererek tapuda haklarını tescil ettirdik, çünkü haklıydılar. Ancak, Hazineye ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçmiş olanları, kanun müsait olmadığı için geri veremedik. Şimdi tasarı ile geri veriyoruz. Çünkü, bunlarda tapu daha önce kendilerine aitti. Ama o günün şartlarında çıkan Yargıtay kararı ile ellerinden anılmıştı.

Dini farklı olabilir, ırkı farklı olabilir, ama bir insanın elinden zorla gayrimenkulünü alamazsınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bir bölümünün mensubu bulunduğu vakıflara hakkı olanı vermek ülkenin güvenliğini tehlikeye sokar mı, hayır, ülkeye itibar kazandırır.

Vakıf yoluyla, vakıf kurarak yanlış işler yapmak isteyen olursa, bunu gayrimüslim cemaat da yapabilir, müslim cemaat de yapabilir. Bizim istihbaratımız var, güvenlik güçlerimiz var ve kaldı ki Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürekli olarak denetleniyor.''

Vakıfları kullanarak hiç kimsenin devletin ve milletin zararına bir şey yapamayacağını ifade eden Şahin, yapıldığı zaman da derhal yakasına yapışılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title