Haberler

Konya'da "Bağımlılıkla Mücadelede Basının Rolü" konuşuldu

Güncelleme:

Karatay Belediyesi ve Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği iş birliğiyle "Bağımlılıkla Mücadelede Basının Rolü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Karatay Belediyesi ve Konya Bağımlılıkla Mücadele Derneği iş birliğiyle "Bağımlılıkla Mücadelede Basının Rolü" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Çocuk-Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatih Hilmi Çetin, Aziziye Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, bağımlılık konusunda basına büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Hilmi Çetin, basının en önemli rolünün toplumsal algıyı topluma tekrar yansıtmak olduğunu belirterek, "Basının yansıtmanın yanında bir de inşa etme rolü var. Toplumun bir konuyu nasıl algılayacağına dair basın ve ilişkili organlar bunu inşa edebiliyorlar. Bağımlılık konusunda bu çok önemli." dedi.

Toplumun, basında yer alan yanlış bir haber örneğiyle bağımlı bireyi dışlayabileceğini vurgulayan Çetin, şöyle konuştu:

"Toplum bağımlı bireyi ötekileştirebilir. Basın üzerine düşeni doğru yaparsa toplum, bağımlılığı bir hastalık olarak ele alıp bunun tedavisi için mücadele edebilir. Burada ortak dil kullanmak çok önemli. Gençlerin büyük çoğunluğu bir merakla madde denediğini paylaşıyor. Yapacağımız haberlerde, hazırlayacağımız görsel, yazılı, dijital içeriklerde ergenin merakını uyandıran onu teşvik eden bilgiler yer almamalıdır. Vereceğimiz bir haberde alkol, madde ya da sigaranın ergenin zihninde heyecan uyandıran bir yönünü vurguladığımızda dikkat edeceği tek yer burası olacaktır."

Çetin, madde bağımlısı bir bireyin bilinçsiz haldeki görsellerinin medyada yer almasına ilişkin, "Kişilerin kimlik bilgilerini ortaya çıkaran, itibarsızlaştıran haberlerden de kaçınmak gerekir." ifadesini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da bağımlılığı önleyici tedbirlerin daha çok önem taşıyabileceğini belirtti.

Bu kapsamda eğitimin de önleyici tedbirlerden biri olduğuna değinen Kılca, şunları kaydetti:

"Eğitimle ilgili yapacağımız çalışmalar ve gençlerimize yapacağımız yatırımlarla bağımlılığı önleyebiliriz. Tabii ebeveynlere, ailelere burada büyük bir görev düşüyor. Onların sorumluluğu daha büyük. Öğretmenlerimize, okullarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Emniyet güçlerimiz görevlerini yerine getiriyor. Ancak biz gençlerimize zarar vermek isteyen bu işi meslek edinmiş kişilerle birlikte savaşmalıyız. Belediye olarak eğitime çok önem veriyoruz. Okullarımızda gençlerimizi spora teşvik etmek için yaptığımız faaliyetler de bu önleyici tedbirlerden biri olarak görülebilir."

Kılca, gençlerin bağımlılıktan kurtarılması için gerekli çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Sağlık

Selçuk Üniversitesi Karatay Belediyesi Konya Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title