Haberler

Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi"

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, koronavirüse ilişkin, "Telaşa mahal yok. Her şeyden önce bulaşıcılık katsayısına 2,2 deniliyor.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, koronavirüse ilişkin, "Telaşa mahal yok. Her şeyden önce bulaşıcılık katsayısına 2,2 deniliyor. Örneğin domuz gribinde 20 gibi bir katsayı verilir. Ondan daha az tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Öldürücülük hızı da yine onlardan daha az." dedi.

MarlinPlus Sağlık ve Teknoloji tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "HTLS - Sağlık Teknolojileri Liderler Zirvesi" başladı.

Öncü teknolojileri geliştiren sektör liderlerini ve sağlık profesyonellerini bir araya getiren zirvenin açılışında Zirve Düzenleme Kurulu adına konuşan MarlinPlus Sağlık ve Teknoloji Kurucu Başkanı Göksenin Aydın, sektörde teknolojiye olan yatırımların ve ilginin giderek arttığına dikkat çekti.

Bu yıl ikincisi düzenlenen zirvede mobil sağlık teknolojilerini gündeme almak istediklerini aktaran Aydın, şu bilgileri verdi:

"Mobil sağlık teknolojisinde özellikle yapay zeka ve big data konularına emek verenlerle beraber hem bilgi paylaşımımız olsun hem de yaptığımız ve çalıştığımız projeleri paylaşalım istedik. Yani ikinci zirvemizde aslında bir önceki adımımızı pekiştirmiş olduk. Sağlık ve teknoloji firmalarının, sağlık ve teknolojiye önem veren birçok kurum ve kuruluşun aslında kendi içerisinde ekipleri var ama birlikte bir araya gelip konuşmak, bilgi paylaşımı yapmak, geleceği de bu anlamda şekillendirmek adına bu tarz platformları oluşturmak etkili oluyor kanaatiyle devam etmek istiyoruz."

"Koronavirüsün bulaşıcılık katsayısı da fazla yüksek değil"

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur da halk sağlığı uzmanı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, koronavirüse ilişkin de bilgi verdi.

Prof. Dr. Sur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Telaşa mahal yok. Her şeyden önce bulaşıcılık katsayısına 2,2 deniyor. Örneğin domuz gribinde 20 gibi bir katsayı verilir. Ondan daha az tehlikeli olduğunu söyleyebiliriz. Öldürücülük hızı da yine onlardan daha az. Gripten ölenler kayda gripten öldü diye geçmiyorlar. 'Yok kalp, yok solunum yetmezliğinden öldü.' diye kayıtlara geçer. Halbuki grip, korona virüs enfeksiyonlarından daha öldürücü bir hastalıktır. Ayrıca MERS'in öldürücülük hızı yüzde 35 olarak verildi. SARS'ın ki de yüzde 13 olarak verildi. Bu hastalığın öldürücülük hızı da yüzde 2,9. Bulaşıcılık katsayısı da fazla yüksek değil. Toplumlar bence biraz ajite ediliyor. Bundan kimin ne çıkarı olur bilemiyorum ama bir halk sağlıkçı olarak şunun faydasını görüyorum, en azından toplumsal bağlamda sağlığı korumaya ayrı bir duyarlılık alanı oluşturmuştur. Her şerde bir hayır vardır deyip teselli oluyoruz. Ben diyabet, hipertansiyon, KOAH, kanser gibi altta bir sağlık sorunu olmadıkça koronavirüsün bir insanı kolay kolay öldürmeyeceğini biliyorum. Bunu belirtmek isterim."

Dünyada 21. yüzyılda sağlığın gidişatının 4-5 ana faktör tarafından belirlendiğini aktaran Sur, bunların en başında gelen ana unsurun sağlık teknolojileri olduğunu kaydetti.

Sur, "Sağlık teknolojileri sağlığın ve sağlık hizmetlerinin geleceğini belirliyor, tüm profesyoneller, yöneticiler, ülkeler, finans ödeme mekanizmaları bu teknolojinin açtığı yoldan gidiyorlar." dedi.

Açılışta, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de siber zorbalık ve suçlara ilişkin sunum yaptı.

Sağlık, sağlık sigortacılığı, medikal, bilişim, telekomünikasyon ve teknoloji sektörlerinden katılımcıların yer aldığı ve inovasyon, yenilikçi düşünce anlayışı, geleceğin teknolojileri, dijital dönüşüm vizyonlarında yaşanan gelişmelerin paylaşıldığı zirve, gün boyu sürecek bilimsel oturumların ardından sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Sur Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title