Haberler

Sağlık Sen'den Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine İlişkin Yaptığı Basın Açıklamasında, Parlamentonun Temsil Ettiği Milli İradeyi Baskı Altında Tutmaya Karşı Olduklarını Dile Getirdi.

Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı basın açıklamasında, parlamentonun temsil ettiği milli iradeyi baskı altında tutmaya karşı olduklarını dile getirdi.

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında konuşan Sağlık Sen Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, "Her dönemde olduğu gibi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de ülkemizde maalesef değişik spekülasyonlar yapılmakta ve Türkiye'de sadece belli bir azınlığın arzuladığı düşüncedeki kişilerin Cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle son iki aydır Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde vatandaşlarımızın sürece katılmasını demokratik haklar açısından önemli buluyoruz. Bununla birlikte

demokratik süreci engellemeye, parlamentonun temsil ettiği milli iradeyi baskı altında tutmaya, parlamentonun Anayasal yetkilerini tartışmaya açmaya ve Anayasal görevinden alıkoymaya yönelik yasal olmayan çıkışların, ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, ekonomik gelişmesine zarar vermektedir. Bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

Parlamento'nun değerlerini küçük düşürmeye kimsenin hakkı olmadığı söyleyen Bozan, "Türkiye, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Cumhuriyetin anlam ve ifadesi içinde, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Milletin hakimiyetini sağlayan ve iradesini yansıtan tek kurum parlamentodur. Parlamento'nun değerlerini küçük düşürmeye kimsenin hakkı olmadığı gibi, meseleleri şahıslara veya kılık kıyafete indirenler, tarih önünde affedilmeyeceklerdir. Milletimizin en büyük temsilcisi olan Türkiye

Büyük Millet Meclisi üzerinde baskı oluşturmak, demokrasiye, Anayasamıza, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere, ülkemizin bugünkü sosyo-ekonomik gücüne ve büyümesine aykırı bir tutumdur. Bu, ülkemizin birlik ve beraberliği, milli bütünlüğü, huzuru, refahı, bağımsızlığı için olmazsa olmaz en temel değerlerimizdir" şeklinde konuştu.

(AA-ST-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title