Haberler

Sağlık Çalışanlarından TBMM Önünde Eylem

Sağlık Çalışanlarının Çalışma Koşullarını Düzenleyen Yasa Tasarısına Tepki Gösteren Sağlık Emekçileri, TBMM'nin Dikmen Kapısı Önünde Eylem Yaptı.

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını düzenleyen yasa tasarısına tepki gösteren sağlık emekçileri, TBMM'nin Dikmen kapısı önünde eylem yaptı.

Eyleme, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri ve bazı dernekler ile CHP'li milletvekilleri Ali Arslan, Mehmet Neşşar, İdris Sami Tandoğdu katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ile görüşen sağlık çalışanları, daha sonra, ''Sağlıkta dönüşüm projesi özelleştirmedir'', ''SES'siz kalmayacağız'', ''Herkese eşit ücretsiz sağlık'' yazılı dövizlerle meclis önünde toplanarak, slogan attılar.

TTB İkinci Başkanı Sinan Adıyaman, burada yaptığı açıklamada, ''Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tatabet Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''nın bugün mecliste görüşüleceğini söyledi.

Adıyaman, tasarı ile ithal ucuz hekim çalıştırmanın yasal altyapısının hazırlandığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title