Haberler

Sağ Kalan Akyüz İçin "Uçak Krizi" Yaşanıyor

Bağdat'ta Havaalanına İnişe Geçtiği Sırada Düşen ve 34 Kişinin Yaşamını Yitirdiği Uçak Kazasında Sağ Kurtulan Tek Görgü Tanığı Abdülkadir Akyüz'ün Türkiye'ye Getirilmesi "Uçak" Krizine Dönüştü.

Amerikalılar, Irak'ın Beled kendi yakınlarında düşen uçakta sağ kalan tek görgü tanığı Mardinli kepçe operatörü Abdulkadir Akyüz için tam teşekküllü ambulans uçağı istedi.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Amerikalılar, Akyüz'ün çalıştığı şirket tarafından ayarlanan uçağı beğenmedi. Amerikalıların, şirkete, "Ya biz getirelim ya da siz sağlık donanımı olan bir uçak ayarlayın" dediği bildirildi.

TÜRKİYE'YE DÖNEMEDİ

Amerikalıların kontrolündeki bölgeye düşen uçakta yaralı kurtulan Akyüz bir hafta geçmesine karşın Türkiye'ye dönememesi kafaları karıştırdı. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Amerikalılar ile Akyüz'ün çalıştığı şirket arasında "uçak krizi" çıktı. Amerikalılar, Akyüz'ün çalıştığı şirketten tam teşekküllü sağlık hizmeti veren bir uçakla Türkiye'ye gönderilmesini istedi. Amerikalılar, Akyüz'ü Türkiye'ye getirmesi için şirket tarafından önerilen uçağı beğenmedi. Amerikalılar, şirkete "Akyüz'ü ya biz getirelim. Ya da ambulans uçağı ayarlayın" önerisi sundu.

KARA KUTUNUN AÇILMASI UZUN SÜRER

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uçağın kara kutusunun açılmasının birkaç yıl alacağını belirterek, "2003 yılında düşen Diyarbakır uçağının kara kutusu 2006'da açıldı. Kara kutu Moldovalı yetkililere teslim edilecek. Deşifresi birkaç yılı bulur. Bu konuda her şey değerlendiriliyor" bilgisini verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title