Haberler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan: - ''israil, Mutlaka İşgal Ettiği Tüm Topraklardan Çekilmeli, Filistin Ve Lübnan'daki Tahribatı Tazmin Etmeli''

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Hamas ve Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmüyoruz. Burada mücadele eden insanları vatanlarını savunun kahramanlar olarak görüyoruz'' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, ''Hamas ve Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmüyoruz. Burada mücadele eden insanları vatanlarını savunun kahramanlar olarak görüyoruz'' dedi.

Kutan, partisince düzenlenen ve Kocaeli il, ilçe, belde ve mahalle temsilcilerinin katıldığı ''Saadet Partisi Kocaeli Seçim Çalışması'' toplantısından sonra gazetecilere Orta Doğu'daki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi'nin, Filistin'de, Lübnan'da ve öncesinde Irak ve Afganistan'daki insanlık dışı uygulamaları kınamak için toplantı düzenleyen ilk siyasi kuruluş olduğunu ifade eden Kutan, Niğde'den sonra bugün de İzmir'de miting düzenlediklerini belirtti.

İsrail, ABD, İngiltere ve AB'nin, bu bölgelerde giriştikleri eylemin temelinde yalana dayalı gerekçeler bulunduğunu iddia eden Kutan, şöyle konuştu:

''Irak için Saddam'ın elinde imha kitle silahı olduğunu iddia ettiler. Ancak, bunun doğru olmadığını yine daha sonra kendileri itiraf ettiler. 'Teröre destek veriyor' dediler, ancak Saddam'ın hiçbir terör kuruluşuna destek vermediği anlaşıldı. Aynı gerekçeleri ortaya koyarak Filistin'e, daha sonra da Lübnan'a saldırdılar. İsrail, 'Lübnan'ın 2 askerimizi kaçırdı' yalanına dayandı. Halbuki kaçırılan asker yok, esir edilen asker var. İsrail, şimdiye kadar on binin üzerinde Filistin'de esir almıştı. Bundan bahseden yok.''

Lübnan'daki Hizbullah'ın İsrail ordusunu adeta perişan ettiğini ileri süren Kutan, ''Ben, İsrail ordusunun durumunu aynen şuna benzetiyorum. Bir mahalle kabadayısı vardır, mahallede her istediğini yaptırmak ister. Ancak mahalleden biraz zayıf, çelimsiz birisi çıkar ve bu mahalle kabadayısına bir güzel dayak atar. Daha sonra kabadayının mahallede etkisi de itibari da kalmaz'' diye konuştu.

-''HAMAS VE HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL''-

Üstünlüğün silah gücünde değil, 'inanç' ve 'iman' gücünde olduğunu ifade eden Kutan, ''Saadet Partisi olarak Hamas ve Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmüyoruz. Burada mücadele eden insanları vatanlarını savunun kahramanlar olarak görüyoruz'' dedi.

Orta Doğu'da adaletli bir anlaşmanın olabilmesi için bazı talepleri olduğunu bildiren Kutan, şöyle devam etti:

''İsrail, mutlaka işgal ettiği tüm topraklardan çekilmeli. Filistin ve Lübnan'daki tahribatı tazmin etmeli. Burada, yaklaşık 4-5 milyar dolarlık bir tahribat olduğu söyleniyor. Oraya gidecek barış gücünün de İsrail'in boşluğunu dolduracak bir güç değil, oradaki halkın emniyetini sağlayacak, onları İsrail'in saldırılarından koruyacak bir güç olmasını talep ediyoruz. Türkiye, ancak bu şartlar gerçekleştiği zaman bölgeye barış gücü askeri göndermelidir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title