Haberler

Rüzgar Operasyonunda Görevsizlik Kararı

Silah Ruhsatı Almaya Yeterli Olmayan Kişilerin Sahte Belgelerle Ruhsat Almalarının Sağlanmasıyla İlgili Olarak Yürütülen 'Rüzgar' Adlı Operasyonda Soruşturmayı Yürüten Terör ve Organize Suçlara Yükümlü Cumhuriyet Savcısı, Şiddet ve Cebir Oluşmadığı Gerekçesiyle Görevsizlik Kararı Verdi.

Silah ruhsatı almaya yeterli olmayan kişilerin sahte belgelerle ruhsat almalarının sağlanmasıyla ilgili olarak yürütülen 'Rüzgar' adlı operasyonda soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara yükümlü Cumhuriyet Savcısı, şiddet ve cebir oluşmadığı gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekiplerinin Ankara genelinde yaptıkları çalışmalarda Yakup Ç., Melih Ç. ve Burhanettin Ö. liderliğindeki bazı kişilerin ruhsatsız silah ticareti yaptıkları, sahte belgelerle yasal olmayan yollardan silah ruhsatı almak isteyen kişilere silah ruhsatı temin ettikleri yönünde bilgiler edinildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği soruşturma izninin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği

ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, zanlıların haksız ekonomik kazanç sağlamak amacıyla suç örgütü kurarak yönettikleri, verdikleri talimatlarla örgüt mensuplarını sevk ve idare ettikleri, örgüt mensupları arasında iş bölümü yaparak sistematik olarak hareket etmelerini sağladıkları tespit edildi. Soruşturma sürecinde örgüt mensuplarının ruhsatsız silah ticareti yaptıkları, belirli bir ücret karşılığında adli sicil, genel bilgi toplama arama kayıtları (GBT), ticari sicil, vergi kayıtları ve

sağlık raporları gibi belgeler üzerinde kısmen ya da tamamen sahtecilik yaparak yeterli şartları taşımayan kimselerin silah ruhsatı almalarını sağladıkları anlaşıldı. Bu eylemleri gerçekleştirebilmek için elde ettikleri haksız kazançtan pay vermek suretiyle kamu görevlilerinden yardım alarak örgüt adına faaliyet göstermelerini sağladıkları belirlendi. Kamu çalışanların örgüt mensubu gibi davranarak bilerek ve isteyerek suçlara iştirak ettikleri anlaşıldı.

Bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonda 35 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 15 kişi polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polisteki sorguları tamamlanan 20 zanlı ise bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılar, soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen tarafından sorgulandı. Cumhuriyet Savcısı baskı, şiddet ve cebir oluşmadığı gerekçesiyle dosyayla ilgili görevsizlik kararı verdi. Zanlılar ilgili savcılık tarafından yeniden sorgulanıyor.

(EDA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title