Haberler

Rusya Sağlık Bakanına Protestolu İstifa Çağırısı

Rusya Hükümeti'nin En Çok Eleştirilen Bakanlarından Sağlık Bakanı Mihail Zurabov'a Toplumun Değişik Kesimleri Tarafından Gelen İstifa Çağrıları Protesto Gösterilerine Dönüştü.

Rusya Hükümeti'nin en çok eleştirilen bakanlarından Sağlık Bakanı Mihail Zurabov'a toplumun değişik kesimleri tarafından gelen istifa çağrıları protesto gösterilerine dönüştü.

Kremlin yanlısı Adil Rusya Partisi'nin gençlik kolu Zafer Hareketi tarafından başbakanlık binası karşısında düzenlenen oturma eylemi renkli görüntülere sahne oldu. "Zurabov'suz Rusya", "Zurabov istifa et", "Zurabov bizi tedavi ettiğin yeter", "Sağlık Bakanlığı'nı hortumculardan temizleyeceğiz" gibi pankartlar açan eylemciler, "Zurabov defol", "Zurabov'suz Rusya", "Zafer bizim olacak" şeklinde sloganlar attı. Sağlık Bakanı Zurabov'u sembolize eden bir mankeni yumrukla tartaklayan eylemciler, daha sonra

kuyuya atmayı planladıkları "oyuncak" Zurabov'u polisin ikazı üzerine sadece yere bıraktı.

Zafer Hareketi Eşbaşkanı Dmitriy Gudkov, "Eylemimizi Zurabov istifa edinceye kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu eylemin amacı sesimizi hükümete, cumhurbaşkanına ve halkımıza duyurmaktır. Benzeri eylemleri yurdun değişik bölgelerine de taşıyacağız. Zurabov'u her gittiği yerde protestolarla karşılayacağız" dedi.

İktidar partisinin, Zurabov'u seçim öncesinde istifaya göndermesi planına karşı olduklarını ifade eden Gudkov, "Zurabov'un politik çıkarlar için değil, halk menfaati gerektirdiği için istifaya gönderilmesi gerekiyor. Zurabov'un yanlış politikası sonucunda devletimiz yurtdışından ilaç ithal eden şirketlere 100 milyar ruble borçlandı. Yakında eczanelerimiz ilaçsız kalacak. Mali sıkıntı içindeki bölgelerde ilaç sıkıntısı şimdiden hissedilmeye başlandı" şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir saat devam eden eyleme polis herhangi bir müdahalede bulunmazken, Zurabov'a karşı bol bol slogan atan eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.

(AK-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title