Haberler

RTÜK'te İmam Krizi

RTÜK'ün Bugünkü Toplantısında, Üst Kurul'a Farklı Kamu Kurumlardan 9 Kişinin Atanması Kararı Üyeler Arasında Tartışmalara Neden Oldu.

RTÜK'ün bugünkü toplantısında, Üst Kurul'a farklı kamu kurumlardan 9 kişinin atanması kararı üyeler arasında tartışmalara neden oldu. Atanacak kişiler arasında 12 yıl imamlık yapmış bir Bağ-Kur çalışanının, siyasi bir kişinin yakınının ve bir meteoroloji mühendisinin bulunması nedeniyle, CHP'li 3 üyenin toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Haftalık gerçekleşen RTÜK toplantısının bu kez tartışmalarla sonuçlandı.

Edinilen bilgiye göre, Üst Kurul sınavla alacağı 70 personelin dışında, 9 kamu personelini RTÜK'te çalıştırmak üzere atamaya karar verdi. Ancak CHP'li üç üyenin (Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Arif Merdol) bu karar sonrasında toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

Üyelerin toplantıyı terk etmelerinin nedenleri arasında RTÜK'te çalışmak üzere atanmalarına karar verilen 9 kişiden birinin 12 yıl imamlık yapmış bir Bağ-Kur çalışanı, siyasi bir kişinin yakını ve bir meteoroloji mühendisi olması olduğu öğrenildi.

CHP'li üyeleri daha çok kızdıran konunun ise imamlık yapan kişinin, 150 trilyonluk bir bütçeye sahip olan RTÜK'e, sayman olarak atanmak istenmesi, olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak ANKA'nın sorularını yanıtlayan Üst Kurul üyesi Mehmet Dadak, "Atama Şartları Yönetmeliğimiz olmadığından bu atamaları neye göre yaptığımız belli değil. Tamamen siyasi bir atamadır. Sınav açtık, KPSS ile 70 kişiyi kurumda işe başlatacağız. İllaki eleman açığımız varsa bu kişilerden tamamlayalım. Neden kamu kurumlarından eleman alıyoruz. Bu listenin belli bir grubun örgütlenmesi girişimi olduğundan kuşkulanıyoruz. 3984 sayılı yasamızın 15'inci maddesinde "her türlü atamaların Atama Şartları Yönetmeline göre yapılır" amir hükmü var. Bu amir hükmüne uygun olarak Atama Yönetmeliği Şartları çıkarmamız lazım. Bu çıkarılmadan atama yapılması tamamen keyfiliktir" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title