Haberler

Rıza Çalımbay Biz Bunu Daha Önce de Yaptık

Rıza Çalımbay Biz bunu daha önce de yaptıkSPOR Toto Süper Lig'in 6 haftasında 2 puanla son sıradaki Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine geldikten sonra 15 maçta kırmızı beyazlıları 5'inci sıraya yükselten Rıza Çalımbay, Biz bunu daha önce de yaptık. Denizli ile de yaptık.

Rıza Çalımbay Biz bunu daha önce de yaptık

SPOR Toto Süper Lig'in 6 haftasında 2 puanla son sıradaki Antalyaspor'da teknik direktörlük görevine geldikten sonra 15 maçta kırmızı beyazlıları 5'inci sıraya yükselten Rıza Çalımbay, Biz bunu daha önce de yaptık. Denizli ile de yaptık. Takımı biz ikinci yarının lideri yaptık. Bunları yapabiliriz dedi.

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de 6'ncı haftayı 2 puanla son sırada geçiren kırmızı beyazlı takımda göreve başladıktan sonra 15 maçta kazandığı puanlarla takımını 5'inci sıraya yükseltti. 4 haftadır 5'inciliği rakiplerine kaptırmayan kırmızı beyazlılarda Çalımbay, başarısıyla hem teknik direktörlük hem de kulübünün tarihinde kazandığı puanlarla rekor kırdı. Son sıradaki takımda göreve başladıktan sonra büyük çıkış yakalayan Çalımbay'ın Antalyaspor'u, 15 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik 2 de yenilgi aldı.

ANTALYASPOR'DA ÇALIMBAY'I UMUTLANDIRAN BEŞİKTAŞ MAÇI OLDU

Rıza Çalımbay, takımının başarısındaki sırrın oyuncuların arzusu, yönetimin desteği ve teknik ekibin yaptığı değişiklikler olarak açıkladı. Göreve geldiklerinde takımı zor bir yerden aldıklarını anlatan Çalımbay, Biz göreve geldiğimizde istediğimiz gibi başlayamadık. Antalya'da ilk maçta Rizespor ile berabere kaldık. Beşiktaş'a 3-0 yenildik ama beni asıl umutlandıran o maçın ilk yarısı oldu. İlk yarıyı 2-0 alabilirdik. Sonra üstüne koya koya buralara geldik. Birçok şey değiştirdik oyun sistemi, antrenmanı değiştirdik. Oyunculara bakış açımızı söyledik. Oyuncular hepsini harfi harfine yerine getirdi. Yönetimin her konuda katkısı oldu. Birlik beraberlikle iyi şeyler yaptık diye konuştu.

İYİ ŞEYLER YAPTIK

Antalyaspor'da hedeflerini anlatan Çalımbay, şunları söyledi

Bizim bu seneki amacımız ilk 10'da olmak. İnşallah ilk 10'un en iyi yerinden birinde oluruz ama önümüzdeki yıl kesinlikle yukarı oynayan bir takım olmak istiyoruz. Ona göre takımımızı yapacağız. Yönetimimiz çok iyi, şehir futbol şehri. Tek yapmamız bu seneyi iyi şekilde bitirmek. Tabi ki iyi şeyler yaptık ama önemli olan ligin sonuna kadar devam ettirmek. Tek düşüncemiz bu.

DENİZLİ VE BEŞİKTAŞ ÖRNEĞİ

Antalyaspor'un yakaladığı başarı hakkındaki soruya ise Rıza Çalımbay, Biz bunu daha önce de yaptık. Denizli ile de yaptık. Beşiktaş'ı çalıştırdığımda ikinci yarı gittim. İkinci yarı tek mağlubiyet aldık. Galatasaray mağlubiyetim oldu benim. Takımı biz ikinci yarının lideri yaptık. Bunları yapabiliriz. Burada yönetimin desteği önemli. Çok iyi yönetim olduğu için en büyük destek oradan geliyor. Taraftar da çok iyi. Takımların iyi ya da kötü olmasındaki en önemli şey yönetim. Yönetimin davranışı, yaptığı kadro, desteği önemli. Kötü günlerde daha sıkı sarılması, taraftar yönetim, futbolcular açısından çok önemli sözleriyle yanıt verdi.

ETO'O TAKIMDA EN ÜST SEVİYEDE GÖREV YAPIYOR

Göreve geldikten sonra Antalyaspor'da oyun sistemi, antrenman programının gibi bir sürü değişiklik yaptığını dile getiren Çalımbay, Eto'o ile görüştüklerini ve yıldız futbolcuyu takıma yeniden kazandırdıklarını belirtti. Eto'o'nun takıma katkısından bahseden Çalımbay, Biz bir sürü şey değiştirdik. Başta Eto'o ile konuştuk. Bizden önce Eto'o kadro dışıydı. Eto'o'yu tekrar kazandırdık takıma. Eto'o moral olarak, her anlamda, takımda en üst seviyede görev yapıyor. Takım kaptanı olarak çok büyük sorumluluk alıyor ve sorumluluğunu yerine getiriyor. Biz bunları değiştirdik ve faydasını gördük dedi.

ZOR PERİYOTA GİRİYORUZ

Ligi ilk 10 takım içerisinde bitirmek istediklerini vurgulayan Çalımbay, Fenerbahçe ile 2 puan Galatasaray ya da başkasıyla ne kadar puan farkı var bakmıyoruz. Biz ilk 10 içerisinde olmak istiyoruz. Şimdi zor bir periyota gidiyoruz. Akhisar, Galatasaray, Rizespor ve Beşiktaş. Bizim buradan iyi şekilde çıkmamız gerekiyor. Tek düşüncemiz bu diye konuştu.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA AVANTAJLI

Beşiktaş'ın bu sezonu şampiyon tamamlayacağını düşündüğünü belirten Çalımbay, Bana göre Beşiktaş'ın şu anda büyük avantajı var. Beşiktaş'ın bu avantajı kaybedeceğini zannetmiyorum. Çünkü arkasında çok büyük taraftar var ve o taraftarla kolay kolay maç kaybetmez dedi.

ETO'O'DAN ÇALIMBAY'A ÖVGÜ

Antalyaspor'un başarısında golleriyle büyük katkı sağlayan Kamerunlu dünya yıldızı Samuel Eto'o da Çalımbay'ın kırmızı beyazlı takımda çok iyi işler başardığını söyledi. Kırmızı beyazlı takımda Çalımbay'ın vurguladığı birlik beraberliği antrenman ile maçlarda en iyi gösteren futbolcular arasında yer alan Eto'o, saha içi ve saha dışında davranışlarıyla da örnek oluyor. Antrenman günleri kulüp binasına gelişinde tesiste karşılaştığı personelle de sohbet eden Eto'o, takım kaptanı olarak arkadaşlarıyla da antrenman öncesi toplantılar yapıyor. Takımın antrenman sahasından ayrılmasından sonra da Eto'o, genç futbolculara şut çalışması ve teknik bilgiler veriyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Çalımbay Antalyaspor Denizli Spor Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title