Haberler

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan'ın, 14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Mesajı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

"Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827,ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İlk kez 14 Mart 1919'da düşman işgali altındaki İstanbul'da, tıp öğrencileri tarafından, tıp doktorlarının da katılımıyla "işgale direniş" adıyla kutlanan, bu önemli hareket, zamanla bir geleneğe dönüşürken; 1976 yılından bu yana Türk bilim adamlarının tıp bilimine yaptıkları katkıların teşvik edildiği, buluşların ödüllendirildiği, hizmet sorunlarının tartışıldığı bir gün olarak her yıl 14 Mart'ta kutlanmaya devam edilmiştir.

Doktorlarımız Milli Mücadelemizde sadece cephe gerisinde tedavi hizmetleri vermekle kalmamıştır; cephede ve hatta gerektiğinde en ön saflarda yer alarak kurtuluş mücadelemizi yazan destanlara imza atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözüyle, güven ve takdir kazanmış değerli hekimlerimiz; en temel insan hakkı olan "yaşama hakkının" korunmasında çok önemli bir misyonu yerine getirmektedir.

Ülkemizde "14 Mart Tıp Bayramı" çağdaş, etik ve insan onuruna yakışır ideal sağlık hizmetinin sembolü haline gelmiştir. Hekimlik, Atatürk'ün de dediği gibi mesuliyet yükü her şeyden, ölümden de ağır olan bir meslektir. Eğitim hayatının başlangıcından itibaren tüm hayatını eğitime, sağlıklı bir toplum oluşturmaya adayan doktorlar; içinde yaşadığı toplumun sorunlarını izlemek, incelemek ve bilimsel bakış açısı ile sorumluluk içerisinde kendi görüşlerini oluşturmak durumundadır.

Tıp Fakültelerimiz, tıp mesleğini ve geleneklerini yaşatan, yaşamı boyunca öğrenmeyi ilke edinerek; ülkesine ve insanlığa hizmet amacını taşıyan, tıp biliminin ilerlemesi için çalışan doktorları yetiştirmektedir. İzmir' in en genç dördüncü devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2011-2012 Eğitim - Öğretim yılında ilk olarak Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi - Hemşirelik Bölümü öğrenciler ile eğitime başlamıştır.

Tıp Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimiz Sağlık Bakanlığı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan amfi dersliklerde eğitimlerini başarıyla sürdürmektedir. Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde görev yapan hekimlerimiz de olağanüstü gayret ve emeklerle çalışarak İlimizde ve bölgemizde haklı bir saygınlık ve takdir kazanmışlardır.

Bölgede yapılan ilk ve önemli ameliyatlara imza atarak hem ilimizin hem de Üniversitemizin adını ülkemizde duyurmuş ve bizleri gururlandırmışlardır. Üniversitemiz, ülkemizin bilim ufkunu genişletmeyi, evrensel nitelikte çalışmalar gerçekleştirmeyi insanlığa bilim ve teknoloji alanlarında katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Türk tıbbı, dünyada yaşananlara koşut gelişimini günümüzde de sürdürmekte, en son buluş ve teknolojiler, üniversitelerimiz başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarında başarıyla uygulanmaktadır. Bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın, yurdumuzda olduğu gibi dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı çalışmalarla tıp bilimine katkıda bulunmaları, önemli araştırma ve buluşlarda imzalarının olması ülkemizin saygınlığını artırmaktadır.

Çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalayıp sağlık alanında sevindirici düzeye ulaşan sağlık sisteminin aksayan yönlerinin, özellikle çalışan memnuniyetinin arttırılması önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kendini insanlığa hizmet etmek için adamış, tıp tarihine damgasını vurmuş çok değerli bilim adamlarımızı minnetle anıyoruz.

Her okunuşunda hepimizi derinden etkileyen Hipokrat Yeminiyle meslek yaşamlarına başlayan, en zor koşullarda bile insanı yaşatmak ve sağlığını devam ettirebilmek için yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan tüm Tıp Çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum "

Kaynak: Bültenler / Güncel

Galip Akhan Tıp Bayramı 14 Mart İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title