Haberler

Rehn Finlandiya Önerisine Destek İstedi

AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, Kıbrıs Türk Toplumunun İzolasyondan Çıkması İçin AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın Önerdiği Planın Desteklenmesi Çağrısında Bulundu.

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Kıbrıs Türk toplumunun izolasyondan çıkması için AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın önerdiği planın desteklenmesi çağrısında bulundu.

Basına yaptığı değerlendirmede, ayrıntıları açıklanmayan Finlandiya önerisini ''şimdilik hiçbir tarafın reddetmediğini'' söyleyen ve bunun ''başarı olasılığını artıran cesaretlendirici bir işaret'' olduğunu belirten Rehn, önerinin ''Kuzey Kıbrıs ile AB arasında doğrudan ticari ilişkilere özel koşullar getirerek içinde bulunulan çıkmaza son vermek açısından yararlı olacağını'' anlattı.

AB Dönem Başkanı Finlandiya'nın ticari ilişkileri bloke durumdan çıkarma çabasında olduğunu belirten Rehn, başarılı bir sonuç elde edilmesinin siyasi açıdan genel anlamda olumlu etkiler getireceğini, bu nedenle tüm üye ülkelerden Finlandiya planına destek istediğini söyledi.

Rehn, planın bir ''son fırsat'' olabileceğini de belirterek, ''eğer bu sonbaharda bir sonuca ulaşılamazsa gelecek fırsat için senelerce beklemek gerekebileceğini'' ifade etti ve ''herkesin sorumluluğunu üstlenmesini, önerinin reddedilmemesini'' istedi.

Olli Rehn, ''İslam ile Avrupa arasında birçok sorun yaşandığı bir dönemde Türkiye-AB ilişkilerinin dondurulması veya çıkmaza girmesinin anlamsız olacağı'' üzerinde de durdu.

Rehn, yarın Brüksel'de KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile görüşecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title