Haberler

Quest.Net İddialara Cevap Verdi

Nitelikli Dolandırıcılık Yaptıkları Gerekçesiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduğu Quest.net International'dan Bu Gelişmelere İlişkin Bir Açıklama Geldi.

Nitelikli dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Quest.Net International'dan bu gelişmelere ilişkin bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz ay içerisinde Mali Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonla 54 kişi gözaltına alınmış bunlardan 18?i tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı.

Quest.Net sistemine kayıtlı olan ve bağımsız temsilciler olarak adlandırılan kişilerin sisteme yeni üye kazandırmak adına yanlış vaatlerde bulunarak dolandırıcılık yaptıklarını belirten Quest.Net'in Türkiye'deki hukuki işlerini yürüten Murat Çelikten şimdiye kadar soruşturmanın dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan kişiler üzerinden götürüldüğünü söyledi.

Şirketin Singapur'daki merkezinden açıklamalarda bulunan Quest.Net Hukuki işler Direktörü Zaheer K. Merchant, resmi makamlardan hiç bir yetkilinin kendileri ile temasa geçmeden böyle bir rapor hazırlanmasına çok şaşırdıklarını ve raporun iş modellerinin yeterince iyi anlaşılmadan hazırlandığını düşündüklerini ifade etti. Merchant "Yetkililerin bizimle temas kurup daha sonra hukuki süreçleri başlatacağını düşünüyorduk. Bu aşamadan sonra da sistemin ve markanın adının temize çıkması için her türlü makamla işbirliğine açık olduğumuzu kaydediyoruz" dedi.

Gözaltına alınan kişilerin hepsinin kendi temsilcileri olduğunu ancak şirketin resmi çalışanları olmadığını belirten Merchant kendi sistemleri üzerinden yapılan tüm işlemler için bir denetim mekanizmaları olduğunu söylerken bugüne kadar Türkiye'de 44 kontratın askıya alındığını, 1 bağımsız temsilci ile ilişkilerin sonlandırıldığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title