Haberler

Prof. Dr.bozbel, Öğrencilere Başarılı Bir Avukat Olmanın Yollarını Anlattı

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel, UAÜ Evrensel Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen “Başarılı Bir Avukat Olmanın Yolları” konulu söyleşide öğrencilere avukatlık süreci, staj ve sonrası ile ilgili bilgiler verdi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Bozbel, UAÜ Evrensel Hukuk Topluluğu tarafından düzenlenen "Başarılı Bir Avukat Olmanın Yolları" konulu söyleşide öğrencilere avukatlık süreci, staj ve sonrası ile ilgili bilgiler verdi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Evrensel Hukuk Topluluğu, "Başarılı Bir Avukat Olmanın Yolları" konulu bir söyleşi düzenledi. Öğrencilere avukatlık süreci, staj ve sonrası hakkında özet bilgiler veren Dekan Bozbel, yabancı dilin mesleğe katkılarının yadsınamaz olduğunu vurguladı. İdeal bir hukukçu olmanın vasıflarından söz eden Prof. Savaş Bozbel, bir avukatın başını yastığa koyduğunda "Bugün de bir haksızlığı giderdim" diyebilmesinin en önemli husus olduğunu ifade etti.

ÖNCELİK ADALET

"Türkiye'de idealist olanlar aç kalır" tezinin doğruluğuna değinen Prof. Bozbel, avukatlık ideali olan bir hukukçunun önceliğinin para değil, adalet olması gerektiğini söyledi. Bunun da kişiyi bazen sıkıntılı durumlara düşürebileceğini belirterek, tarihten Ebu Hanife'nin başına gelenleri hatırlattı. Hiçbir zaman pazarlamacı zihniyetle hareket etmemeyi öğütleyen Dekan Bozbel, bunun hukuka ihanet olacağının altını çizdi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Öğrencilerin soru yağmuruna tuttuğu hukukçu, "Bir avukatın birçok hakim ve savcı tanıdığı olması sizce iyi midir?" sorusuna, "Bir avukatın çok hakim ve savcı tanıdığının olması iyi bir şeydir. Mühim olan ilişkilerin düzeyidir. Ricacı olmamak lazım, herhangi bir beklentiye girmek doğru değildir" şeklinde yanıt verdi.

Bir soru üzerine avukatlık sınavının gerekliliğini savunan Prof.Dr. Savaş Bozbel, sistemin bir elemeyi gerekli kıldığını, ayrıca böylesi ciddi bir işin çok da kolay ulaşılabilir bir şey olmaması gerektiğini kaydetti. Henüz öğrenci iken bir hukuk bürosunda çalışmanın faydası olacağını da belirten Prof. Bozbel, "Bu sizin için yararlı olur. Kendinizi ölçme adına iyi bir yöntemdir, pratik imkanı bulursunuz ve de büro ortamına alışma adına tecrübe kazanırsınız" dedi. Söyleşi sonunda Evrensel Hukuk Topluluğu'nu temsilen bir öğrenci, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Savaş Bozbel'e teşekkür ederek, günün anısına hatıra tabağı hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Antalya Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title