Haberler

Polonezköy Daveti

İTÜ Öğrencisi Bir Öğretim Görevlisinden Ahlaksız Bir Teklif Aldığını Kabul Etmeyince de Notunun Düşürüldüğünü İddia Etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konserva-tuvarı'nın Çalgı Yapım Bölümü son sınıf öğrencisi Çiğdem K., öğretim görevlisi M.T'nin Polonezköy davetini kabul etmeyince, bitirme ödevi olarak yaptığı kanuna başarısız not aldığını iddia etti.

BÖLGE İdare Mahkemesine başvuran K., sınav sonucuna itiraz etti. Mahkeme, kanunun Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından tekrar değerlendirilmesi kararını verdi. Ancak bir torbanın içinde Ege Üniversitesi'ne gönderien kanun, birçok parçası kırık olduğu için yine geçer not alamadı.

Çiğdem K, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayet dilekçesi vererek, atölye dersinin sınav belgesi niteliğindeki kanunun, gerçeğin meydana çıkmaması amacıyla bozulmuş olduğunu iddia etti. K., M.T. tarafından taciz edildiği ve ilgisine karşılık vermediği için sınıfta kaldığını ileri sürdü. Bölümünün en yüksek not ortalamasına sahip olduğunu söyleyen Çiğdem K., 2004 yılından beri öğretim görevlisi M.T'nin tacizlerine maruz kaldığını belirterek Şişli Cumhuriyet Savcısı İbrahim Çiçek'e verdiği ifadesinde şunları anlattı:

"İlk kez 2004 yılında sosyal tesislerde yemek yediğim sırada yanıma geldi. Biraz bölümden ve derslerden konuşuldu. Kadın erkek ilişkilerinden bahsetmeye başladı. Beni hafta sonu Polonezköy'e davet ederek, 'Sana hayatın renklerini tattırayım' diye tacizde bulundu. Kendisini 'Nasıl böyle söylersiniz' diye tersledim. Bunun üzerine bana, 'Bu okulda sana diploma yok, ben istemediğim sürece buradan mezun olmazsın' dedi. Bundan sonra da tacizlerine devam etti. Yaz dönemi sınava girdiğimde bana sıfır verildi. Ben bu olayı Bölüm Başkanı Dr. Aydın Öksüz'e ilettim. Kendisi işleme koymadı. Konservatuvar Bölümü Müdürü Prof. Dr. Can Etili'ye de bildirdim, olayı örtbas etti."

Kanun ödevine not veren jüri üyelerinden Turhan Demireli ve Yücel Açın ile görüştüğünü belirten K., "Turhan Demireli, sıfır aldığım sınavdan 85, Yücel Açın da geçerli not verdiğini söyledi" dedi. Öğrencisini taciz ettiği iddialarını kabul etmeyen öğretim görevlisi M.T, "Böyle bir iddiadan haberdar değilim. Bu konu ile ilgili iddialar karşıma çıkarsa da hukuki olarak cevabımı veririm" dedi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Can Etili ise kanunun İzmir'e kötü koşullarda gönderildiği konusundaki iddiaları yalanlayarak, şunları söyledi:

"Bu hanım kızımız, jürinin verdiği notlar sonunda yaptığı kanun yetersiz bulunarak sınıfta kalmıştır. Sonrasında Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuş ve Ege Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri de yaptığı kanunu yetersiz bulmuşlardır. Bu şartlar altında yapacak bir şey yok. Bu hanım kızımız okula devam eder. Başarılı olursa mezun olur. Bunun dışında söylenecek bir şey yok."

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title