Haberler

Zeybek: "Başbakan Develer Vadisi'nde Başrol Oynardı"

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kıratı şeker ile besledi, davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

İzmir'de, partisinin İl Kongresi'ne katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kıratı şeker ile besledi, davul zurna eşliğinde zeybek oynadı. Kongre konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Dersim çıkışı nedeniyle eleştirdiği Başbakan'a artist diyen Zeybek, Siyasete girmeseydi de artistlik yapsaydı, 'Develer Vadisi' diye de bir dizi olsaydı, o dizide başrol oynardı. Çok başarılı olurdu. 'Niye Kurtlar Vadisi değil' derseniz. Develer Vadisi daha çok yakışır ona dedi.

Demokrat Parti İzmir İl Kongresi, mevcut İl Başkanı Naşit Birgüvi'nin tek adaylığında İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Salona üzerinde DP meşalesi için çıktık yola vermeyiz İzmir'i ne AKP'ye ne sola, Seninle doğduk yeni baştan cesur yürek Naşit Başkan, Yıkılmadık, ayaktayız. Yine yeniden yollardayız yazılı pankartlar asıldı. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, kongre salonu girişine getirilen kırata şeker yedirdi, davul zurna eşliğinde zeybek oynadı.

İktidara soruyorum RTE'ye (Recep Tayyip Erdoğan) soruyorum. Çok basit bir soru soruyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 81 tane vali var. Bu valiler içinde bir tek Dersimli var mı Sorumu geri aldım, yeniden soruyorum. Milyonlarca Alevi var. Bir tane Alevi vali var mı Bir tek kişi var mı ki Alevi kökenli olduğu halde herhangi bir makama tayin ettiğiniz. Genel müdür, müsteşar olarak terfi ettirdiğiniz var mı Ben söylüyorum, yok. Başbakan bir konuşma yaptı. Cumhuriyet tarihimizin en tuhaf günlerinden biri oldu o gün. Kapanmış bir yarayı kanattı, tırnaklarıyla kaşıdı, olaylara girdi, abarttı. Tam bir artist kim kuşkum yok. Tersini konuşmak lazım olsa onu da başarıyla yapacaktır. Onun artistlik tarafını takdir ediyorum. Siyasete girmeseydi de artistlik yapsaydı 'Develer Vadisi' diye bir dizi olsaydı o dizide başrol oynardı, çok başarılı olurdu. 'Niye Kurtlar Vadisi değil' derseniz. Develer Vadisi daha çok yakışır ona. Sahne şu, Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmak, Atatürk'e düşman etmek için ne mümkünse yapılıyor. Bunu sadece oynuyorlar, senaryo başka yerde hazırlanıyor, onlar oynuyor. Durup dururken Dersim'i kanatmanın sonra da haddini, hududunu aşarak 'özür diliyorum' demenin ne alakası var. Samimi isen bir tek Alevi'yi getir, bir makama koy ya da Aleviler'in sorunlarına çözüm getir.

DÜNYANIN JANDARMALIĞINA MI SOYUNDUN

Türkiye savaşa sokuluyor. Bu cahiller Türkiye'yi savaşa sokuyorlar. 'Yapmayın' diyorum. Ne işiniz var Suriye ile dünyanın jandarmalığına mı soyundun. Ne yazık ki birtakım yalanlar ve masallarla kamuoyu yanıltılmaya çalışılıyor. 'Halkını öldüren bir rejim gitmelidir' deniyor. Yemen'den Arabistan'dan neden söz etmiyorsun. Çünkü senin görüşün değil. Sana verilen görev bu. Bu görevini yapıyorsun. Şu radarları koymayın dedim. Ey Türkiye'de yaşayan insanlar Çekoslavakya'da yaşayanlar kadar duyarlı olun. Mektuplar gönderin, tepki gösterin, o radarlar konmasın deyin. Çekoslavakya bunu başardı. O radarların görevi İran'ın füzelerini işe yaramaz hale getirmek. Birileri İran'a saldırırsa İsrail ya da başkaları İran kendisini savunmak için füzelerini harekete geçirmek istediği anda radarlar bunu anlayacak. Radarlar Türkiye'yi korumak için kondu sözü yalandır. Çünkü füzeler bize karşı hareket ettiğinde yakınlık nedeniyle radarlar çalışmıyor. Bunu söyleyen yalancıdır. 'Angut' dedim mahkemeye verdi. Mahkemeden beraat ettim. Size 'yalancı' diyorum. Hadi verin yine mahkemeye.

DEVLET ADAMLIĞINA SIFIR SİYASET ADAMLIĞINA 100 VERİRDİM

Zeybek, Başbakan'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü

Başbakan Mayıs'ta yaptığı konuşmada, 'bedelli askerlik sözkonusu olmaz, halkoylamasına gideriz' demişti. Şimdi tam tersini yapıyor. Çünkü Başbakan artist öyle de konuşur böyle de konuşur. Ben öğretmenlik yaptım yıllarca, devlet adamlığına sıfır verirdim siyaset adamlığına 100 üzerinden 100 verirdim.

KIRGINLIKLARI ÇÖZDÜK, İKTİDAR YOLUNDA AYAKTAYIZ

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Yıldırım Avcı, eski İzmir İl Başkanı Turhan Arınç'ın da katıldığı kongrede konuşan DP İzmir İl Başkanı Naşit Birgüvi, partide kırgınlıkları gidererek, bütünlüğü sağladıklarını ve iktidar yoluna girdiklerini öne sürerek, Seçimde beklemeğimiz hak etmediğimiz bir sonuçla çıkmanın ezikliğiyle mi yaşayalım yoksa ayağa kalkıp Türkiye'yi karanlıktan mı kurtaralım diye düşündük ve DP'siz Türkiye'nin olamayacağına karar verdik. Tüm teşkilatlar olarak aynaya baktık. Kongremizi yaptık, tabanımıza gittik. DP dimdik ayakta. Hem de iktidar yolunda ayakta. Ne kırgınlık küskünlük ne yorgunluk bıkkınlık hedef DP'de bütünlük. Tabanda tüm kırgınların kapısını çaldık. Ayağa kalkmamız için bütün olmamız gerekiyordu. Bunu başaracağız dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title