Haberler

Yerli ve Milli Parti lideri Mutlu: İktidar kınama yapmaz, gereğini yapar

Güncelleme:

Yerli ve Milli Parti lideri Teoman Mutlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerli ve Milli Parti lideri Teoman Mutlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında açıklamalarda bulunan Mutlu, "Bugün, devlet idaresinde görülmemiş bir olaya şahit oluyoruz. İktidar ve tüm bileşenleri, Cumartesi İsrail'i kınama mitingi yapacakmış. İktidar, karar alma ve uygulama yeridir. İktidar konuşma, kınama veya miting yapmaz. Elinde ne güç varsa ne mekanizma varsa onu kullanır, yani gereğini yapar" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı 'Büyük Filistin Mitingi' hakkında partisinin Genel Merkez binasında açıklamalarda bulunan Mutlu, "Miting nedir? Elinde iktidar gücü, yaptırım gücü olmayan kitleler, gruplar, dernekler miting yaparak sesini duyurmaya çalışır. Ama iktidar güç kaynağı kendisi olduğu için gereğini yapar, miting onun işi değildir" dedi.

"İKTİDARIN FİLİSTİN POLİTİKASINI DESTEKLİYORUZ ANCAK MİTİNGİ YANLIŞ BULUYORUZ"

Mutlu basına açıklamasının devamında ise iktidarın Filistin politikasını desteklediklerini belirterek, "Yerli ve Milli Parti olarak, iktidarın Filistin politikasını, arabuluculuk ve barış çağrısını doğru buluyor ve destekliyoruz. Biz, Yerli ve Milli Parti olarak, iktidarın Filistin politikasını, arabuluculuk ve barış çağrısını doğru buluyor ve destekliyoruz. Fakat, kusura bakmasınlar. Tüm iktidar liderlerinin de katıldığı bir mitingi yanlış buluyoruz. Miting, dünyaya sesini duyurma vasıtasıdır. İktidar koskoca devleti yönetiyor. Elinde sesini ve gücünü gösterecek bunca mekanizma varken bula bula mitingi mi bulmuş? Gerçekten hayretler içindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title