Haberler

TBMM Genel Kurulu

CHP'li Şeker: "Türkiye'de, SSPE'ye neden olan kızamık hastalığının yeniden görülmesinin nedeni, Suriyeli mültecilerden kaynaklanıyor" AK Parti'li Aydın: "Güneydoğu'da aşı uygulamalarına karşı, 'Aşıyla çocuklarımızı kısırlaştırıp nüfusumuzun artmasını engelleyecekler' diye propaganda yapılıyordu.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Türkiye'de, Subakut Sklerozan Panensefalit'e (SSPE) neden olan kızamık hastalığının yeniden görülmesinin nedeninin, Suriyeli mültecilerden kaynaklandığını iddia etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, kızamık hastalığı geçiren çocuklarda yıllar sonra ortaya çıkan SSPE hastalığı ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi ele alındı.

Partisinin önerisi üzerine söz alan Grup Başkanvekili İdris Baluken, davranış, yürüme, konuşma bozukluğu ile başlayan ve genellikle ölümle sonuçlanan SSPE hastalığının özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olduğunu belirtti. Hasta ve hasta yakınlarının ağır psikolojik ve sosyal sorunlar da yaşadığını anlatan Baluken, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu konuda gerekli desteği vermesi gerektiğini ifade etti.

Baluken, SSPE hastalarının yakınlarının, bu hastalığın, 1998-2000'li yıllarda uygulanan aşıların bayat olmasından kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini dile getirdi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ise bu hastalığın aşıya bağlı bir virüsle oluşmadığını, dolayısıyla "bayat aşıdan kaynaklandı" düşüncesinin yanlış olduğunu vurguladı. Aydın, bu düşüncenin dile getirilmesinin, insanlarda aşıya karşı olumsuz bir görüşe neden olacağını, halkı aşı uygulamalarına şüpheyle bakmaya yönelteceğini söyledi.

Kendisinin de hekim olduğunu anımsatan Aydın, görev yaptığı yıllarda, özellikle Güneydoğu'da aşı uygulamalarına karşı, "Aşıyla çocuklarımızı kısırlaştırıp nüfusumuzun artmasını engelleyecekler" diye propaganda başlatıldığını belirterek, "Bu hastalık da işte bunların sonucudur" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de Türkiye'de, SSPE'ye neden olan kızamık hastalığının yeniden görülmesinin nedeninin, Suriyeli mültecilerden kaynaklandığını savundu. Sağlık Bakanlığı'nın bu hastalığı "Avrupa kaynaklı" diye açıkladığını, ancak bunun doğru olmadığını belirten Şeker, "Türkiye'de 2,5 milyon Suriyeli var. Suriye kendi vatandaşına zaten şu anda aşı yapamıyor. Buradan gelen çocuklara Türkiye'de de aşı yapılmadı. Suriyeli mültecilerin yoğun olduğu Gaziantep ve Şanlıurfa'da kızamık yaygınlaşmaya başladı" diye konuştu.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Kemalettin Aydın Mehmet Şeker Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Bütün firmalar için asgari kurumlar vergisini getireceğiz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

Yanından hiç ayırmadığı eşyası da enkazdan çıktı! İşte Reisi'yi taşıyan helikopterin bulunduğu ilk anlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title