Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu: "Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarında 'destan yazdınız' övgüsünü düzdüğü polisleri 17 Aralığın ardından 'paralel yapı' olarak suçlamaya başladı" AK Parti'li Bostancı: "Herkes sokakta hak aramaya başlarsa, o zaman bu parlamento niye var?" CHP'li Çıray: "Başbakan, siyasi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Başbakan Erdoğan, Gezi olaylarında 'destan yazdınız' övgüsünü düzdüğü polisleri 17 Aralığın ardından 'paralel yapı' olarak suçlamaya başladı" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, "Başbakan'ın Türkiye'yi içine soktuğu hukuksuzluk yolu iddialarına" ilişkin verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kıbrıs Rum kesiminin ve Yunanistan'ın en zor dönemlerini yaşadığını belirterek, Kıbrıs'ta müzakerelerin "ortak açıklamanın sessizlik emrine uyup bu görüşmelerin TBMM'den gizlendiğini" savundu.

Müzakerenin zamanlamasına dikkati çeken Çıray, "Başbakan'ın içeride kaybettiği meşruiyeti dışarıda aradığı bir dönem seçildi" ifadesini kullandı.

Başbakan'ın siyasi ömrünü uzatmak için Kıbrıs'ı gözden çıkardığını öne süren Çıray, "Batılılar, Kıbrıs müzakerelerini, rehin aldıkları Başbakan ve onun Dışişleri Bakanı ile yapmak istiyorlar" diye konuştu.

Çıray, "AKP Hükümeti, AB potasında, Enosis'in gerçekleştirilmesine göz yumacak" görüşünü öne sürdü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, "İmame koparsa tespih dağılır. Bu millet imamesinin kopmasına asla izin vermeyecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, milletten aldığı güç ile hareket ettiğini belirten Karaca, Başbakan'ın sadece Türkiye'deki değil tüm dünyadaki mazlumların sesi olduğunu söyledi.

CHP tarafından verilen seçim sözlerini anımsatan Karaca, "Aşk, İzmir metrosu gibi olmalıdır, hiç bitmemelidir" diye konuştu.

Karaca, "Kıbrıs konusunda bizim tıynetimiz, milletimizin tıynetidir" dedi.

Sataşmadan söz alan Çıray, bir yazarın, Kabataş'ta yaşanan olayla ilgili kadının depresyonda olduğunu yazdığını belirterek, "Hekim olarak söylüyorum:  Bakanlara bundan sonra 'hırsız' demeyin, ayıptır, çünkü onlar kleptoman. Kutulara para koyanlara 'rüşvetçi' demeyin çünkü onların biriktirme hastalığı var. Devlet yöneticilerini yalan söylemekle suçlamayın çünkü onlar mitoman" diye konuştu.

-"Hangi Başbakan'a inanacağız?"-

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi olaylarında "destan yazdınız" övgüsünü düzdüğü polisleri 17 Aralığın ardından "paralel yapı" olarak suçlamaya başladığını söyledi.

Başbakan'ın geçmişteki bazı açıklamalarından örnekler veren Halaçoğlu, "Dünkü Başbakan'ın söylediklerine mi bugün Başbakan'ın söylediklerine mi inanacağız? Siz 'milletim' dediğiniz ama bir türlü hangi millet olduğunu belirtemediğiniz aziz Türk milletini aldatmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?" diye sordu.

Annan Planı'na bile taş çıkartacak yeni bir planın ortaya çıktığını savunan Halaçoğlu, "Sayın Başbakan BOP'ta olduğu gibi yanlış yapmayın. Ege'deki adaları terk ettiğiniz gibi Kıbrıs'ı da terk etmeyin. Kıbrıs'ı ABD politikalarına kurban etmeyin" dedi.

Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Kıbrıs meselesi üzerinden uzun yıllardır siyaset yapıldığını söyledi.

Bostancı, "Müzakere yaparken bu kışkırtıcı dil bir fayda sağlamaz" dedi.

Gezi olaylarında hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dilediğini belirten Bostancı, "Herkes sokakta hak aramaya başlarsa, bu parlamento niye var o zaman?" diye sordu.

"Parlamentodaki bazı arkadaşların sokağa çok ilgi göstermelerini de anlamıyorum" diyen Bostancı, yargıyla ilgili CHP'nin 17 Aralık'tan sonra farklı fikirler öne sürdüğünü söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Gezi olaylarına katılan o gençlerin yürekleri, burada süs bitkisi gibi oturanlardan çok daha kuvvetliydi" dedi.

Bostancı da sataşmadan söz alarak, "Burada kimse süs bitkisi değil. Sokağa ilişkin olarak da kabul edilebilir sınırılar içinde kalmak kaydıyla demokrasinin bir parçası olduğu söyledim. Gezi olayları bu tanıma uymuyordu. Eğer parlamentodaysanız, sokağı parlamentoya karşı yükselten bir alan gibi gösteremezsiniz" diye konuştu.

CHP'nin önerisi kabul edilmedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Aytun Çıray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title