Haberler

Suriye'deki İç Savaş

Hizbullah Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil: "Bugün gelinen aşama, Hizbullah'ın her zamankinden daha fazla Suriye'de kalmasını gerektiriyor"

Hizbullah Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk, "Lübnan Hizbullah'ının Suriye'de kalmasına ve Beşşar Esed'in yanında savaşmaya devam etmesine ihtiyacı olduğunu" söyledi.

Kavuk bir törende yaptığı konuşmada, "Hizbullah, IŞİD ve tekfirci gruplar arasında sözle savaş olamaz, onlarla aramızda ancak meydan vardır. Günler geçtikçe Lübnan, Arap-İslam dünyası ve uluslararası toplum, Lübnan'ın, Hizbullah'ın Suriye'de kalmasına ihtiyacı olduğunu görecek. Bugün gelinen aşama, Hizbullah'ın her zamankinden daha fazla Suriye'de kalmasını gerektiriyor" dedi.

Lübnan'a saldırılara karşı "ulusal strateji" benimsenmesi gerektiğini savunan Kavuk, "Tekfircileri köşeye sıkıştıracak ve Lübnan ordusunu, askerlerini koruması için güçlendirecek geniş ulusal dayanışma oluşturması" çağrısında bulundu. - Beyrut

Kaynak: AA / Politika

Beşşar Esed Lübnan Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title