Haberler

Gençlerimizin Türkiye 100 yılını inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz

Güncelleme:

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sultangazi'de gençlerle bir araya gelerek, gençlerin Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğine inandıklarını söyledi. Kurum, gençlere yönelik projelerini anlatırken, ulaşım ve kentsel dönüşüm konularında da vaatlerde bulundu. Ayrıca, gençlerin sorularını yanıtlayan Kurum, gençlerin seçimde önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Sultangazi'de gençlerle bir araya gelen Kurum: "Gençlerimizin Türkiye 100 yılını inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz"

Sultangazi'de gençlerin sorularını yanıtlayan Kurum "Bu seçimi, 31 Mart'ı gençler alacak"

İSTANBUL - Sultangazi'de "Gençlerle Biz Bize" programına katılan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Gençlerle Biz Bize" "Gençlerimizin Türkiye 100 yılını inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz. En güzelini ve en iyisini hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye kazandıracaklar" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Sultangazi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençlerle Biz Bize" programına katıldı. Murat Kurum'un yanı sıra etkinliğe AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve çok sayıda genç katıldı. Program, gençlerin Murat Kurum'dan isteklerini içeren röportajlar şeklindeki video gösterimi ile başladı. Konuşmalarını yapan Kurum, gençlere yönelik projelerinden bahsederek sorularını yanıtladı. Etkinlik sonunda ise Kurum'un çalışmalarını içeren soru cevap şeklinde bir oyun oynandı. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan kişilere tablet hediye edildi. Öte yandan programda gençlerle bir araya gelen Kurum, sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Gençlerimizin Türkiye 100 yılını inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz"

İBB Başkan Adayı Murat Kurum "Tüm İstanbullularla el ele verip inşallah Gazi Mustafa Kemal'in hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine Fatih'in torunlarıyla, bu güzel yavrularımız hep birlikte çıkacağız. Gençlerimizin Türkiye 100 yılını inşa edeceklerine yürekten inanıyoruz. En güzelini ve en iyisini hem İstanbul'a hem de Türkiye'ye kazandıracaklar. Tüm İstanbul'da huzurun ve güvenin tesis edilmesi adına her şeyi yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Kız çocuklarımız gençlerimiz sokakta huzurla güvenle yaşayacaklar. Her mahallede ihtiyaçlarını giderebilsinler istiyorum" dedi.

"Hedefimiz, şu an 64 dakika olan ulaşım süresini yapacağımız tüm projelerle birlikte 39 dakikaya düşürmek"

Ulaşımla ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili projelerinden bahseden Kurum "Ulaşımda ki trafik çilesini bitirmek adına metro ağını ilk 5 yılda 2 katına çıkaracağımız, Silivri'ye metrobüs götüreceğimiz, 250 bin araçlı otoparkla birlikte otopark sorununu çözeceğiz. Artık bisiklet her evde olsun. 2 yakaya 122 kilometrelik 2 tünel projemiz var. 5 yıl sonunda İstanbul'da yoğun saatlerde trafik yoğunluğu yüzde 90'lara ulaşıyor. İstanbul'da yaşayan her bir kardeşimin ömründen 3 buçuk yıl trafikte geçiyor. Yılda 288 saatinizi trafikteki bu çilede kaybediyorsunuz. Hedefimiz, şu an 64 dakika olan ulaşım süresini yapacağımız tüm projelerle birlikte 39 dakikaya düşürmek. İstanbullular en az 25 dakika en az kazanmış olacak. Ulaşım çilesini dışında bir de deprem riskimiz var. İstanbul bir deprem şehridir. Depremde bir yakınımızı, dostumuzu, komşumuzu kaybettik. Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir. Bu yüzden 650 bin konutu 5 yıl içerisinde KİPTAŞ eliyle, yapacağımız planlama ve kentsel dönüşüm destekleriyle ve çok önemsediğimiz 100 bin kiralık konutu 39 ilçemizde yetecek şekliyle yaparak bu deprem riskini de bertaraf etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

"Gençlerimizin sabırsızlıkla beklediği projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz"

Gençlere yönelik projelerini anlatan Murat Kurum "Öğrencilerimize yüzde 40 indirim yapacağımızı müjdeledik. O indirimi göreve gelir gelmez de ilk meclis toplantısında hep birlikte alacağız. Gençlerimizin sabırsızlıkla beklediği projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. İstanbul'da okuyan her üniversite öğrencisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden her yıl 10 bin TL eğitim desteği veriyoruz. Burada yaşayan gençlerimiz bizim sosyal tesislerimizden ve anlaşmalı olduğumuz yerlerden İstanbul genç kartına yüklediğimiz indirimlerle faydalanacak. Bu indirimler yüzde 50'ye kadar olacak. 39 ilçeye 100 bin paylaşımlı ofis kuracağız. Okulunu bitiren gencimiz içinde her türlü hizmetin verildiği ofislerden çok makul ücretlerle faydalanabilecek. 100 bin gencimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. Evlenmeyi bekleyen gençlerimize bizim destek olmamız lazım. Yeni evlenecek ihtiyaç sahibi gençlerimize 50 bin TL beyaz eşya desteği veriyoruz. Memlekete giden kardeşlerimize yılda 2 defa otobüs biletlerinin yarısını biz karşılayacağız. Öğrenci evlerine gençlerimize destek olacağız dedik. Öğrenci evlerine her ay 25 metreküp doğalgazı biz veriyoruz. Bu sayede güvenle huzurla okuyacak ve mutlu olacaklar. Part time çalışan gençlerimize saatte 200 TL destek ödemesi yapacağız. ilkokula gidecek tüm çocuklarımız belediyemizin otobüslerinden ücretsiz faydalanabilecek. Okullarımızda temizlik ve beslenme gibi ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Okullarımıza ve ailelerimize destek olacağız. 31 mart akşamı tüm İstanbul'a ve Türkiye'ye çok önemli bir mesaj vereceğiz. 31 mart akşamı gençlerimizle birlikte İstanbul'da yeniden diriliş, yeniden yükseliş dönemini başlatacağız" ifadelerine yer verdi.

"Bu seçimi, 31 Mart'ı gençler alacak"

Etkinliğe katılan öğrenci Behçet Kurubaş'ın 'Biz sizler için ne yapabiliriz?' sorusuna cevap veren Kurum "Siz zaten her şeyi yapıyorsunuz. Ben hep bu bir gençlik hareketi olacak dedim, o yüzden bu seçimi, 31 Mart'ı gençler alacak. Buradaki ve İstanbul'da yaşayan tüm gençlerimizle birlikte biz 31 Mart akşamı İstanbul'a çok güzel bir mesaj vereceğiz. Buna yürekten inanıyoruz. Sizlere güveniyoruz. Ben de sizin bir ağabeyiniz, genç başkanınız, genç kardeşiniz olacağım. Sizlerle el ele İstanbul'un her yerini yeniden inşa edeceğiz" şeklinde konuştu

"Sosyal yardımda herkese eşit mesafede duracağız"

Özel üniversitede okuduğu için maddi ve ulaşım açısından yardım edilmediğini belirten bir öğrenci bu konuda yardım yapıp yapmayacağını sorması üzerine Kurum şöyle konuştu: "Biz sosyal yardımları yaparken sürdürülebilir ve adaletli olsun istiyoruz. Sosyal yardımda herkese eşit mesafede duracağız. Gençlerimize burs veriyorsak eğer adaletli bir şekilde burada okuyan her bir gencimize vermek zorundayız. Biz orada kimliğine, tutumuna, durumuna, tavrına bakamayız. Bize gelip başvuran öğrencimiz özel yada devlet üniversitesinde fark etmez başvuruyorsa demek ki ihtiyaç sahibidir. Biz ihtiyaç sahiplerine destek olup adaletli bir sosyal yardım politikasını işliyor olacağız. Sen şurada okuyorsun diye bir ayrım olamaz. Ulaşımda devlet Üniversitesinde okuyan özel üniversitede vakıf Üniversitesinde okuyan gençlerimizde aynı imkanlardan faydalanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Murat Kurum Sultangazi Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title